20. kolo
19.01.2008 20:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Getafe CF - Sevilla FC 3:2

Velmi zajímavý a kvalitní duel viděli diváci na Coliseum Alfonsa Pereze, kde Getafe v dramatickém závěru dokázalo udolat Sevillu. Díky třem bodům se malý madridský klub v tabulce posunul na desáté místo, Sevilla zůstává na osmé příčce.

Po úvodním oťukávání z obou stran měla první šanci v 16. minutě Sevilla. Dani Alves vyslal na branku Getafe tvrdou střelu z přímého kopu, brankář domácího mužstva Pato míč vyrazil míč jen před sebe a Luis Fabiano pohotovu hlavičkou dorazil míč do odkrytého koutu branky – 0:1. Getafe chtělo ihned kontrovat, ovšem Granero po výborném centru Pabla Hernandeze mířil z voleje do levé tyčky hostující branky. V 26. minutě pálil z pravé strany Jesus Navas, se střelou odchovance Sevilly si ale dokázal Pato poradit. Minutu nato musel Pato zasahovat znovu, tentokráte proti ráně Keržakova. Po půlhodině hry hlavičkoval De la Red, jeho gólový pokus však zpacifikoval na brankové čáře Dani Alves.

Ve 32. minutě bylo srovnáno, Casquero se dostal k odraženému balonu na hranici pokutového území a krásnou ranou zavěsil míč za záda brankáře De Sanctise. Krátce poté mohli jít domácí dokonce do vedení, Granerovu hlavičku z krátké vzdálenosti ovšem vyrazil reflexním zákrokem De Sanctise. V závěru poločasu hlavičkoval nikým neatakován hostující Adriano, s jehož pokusem si lehce poradil gólman Pato.

Do druhého poločasu vstoupilo Getafe velice aktivně, ve 48. minuty pálil Casquero, De Sanctis byl na místě. O pět minut později střílel talentovaný Pablo Hernandez těsně vedle hostující branky. Na druhé straně hřiště našel krásnou přihrávkou Jesus Navas na zadní tyči střídajícího Capela, jenž však nedokázal míč usměrnit mezi tři tyče. V 58. minutě po pěkné kombinaci Getafe a parádním centru Pabla Hernandeze předskočil spícího Dragutinoviče útočník Albín, jenž pohotovou hlavičkou poslal madridský tým do vedení - 2:1. V 67. minutě neměl De Sanctis problém se střelou De la Reda.

Patnáct minut před koncem spálili domácí velkou šanci, z protiútoku tři na jednoho vytěžili jen slabou střelu De Morala. Minutu před koncem základní hrací doby Sevilla vyrovnala, když po rohovém kopu Chevantona vystoupal v pokutovém území nejvýše obránce Dragutinovič, který přesnou hlavičkou překonal brankáře Pata a odčinil tak svoji chybu u druhé branky Getafe – 2:2. Domácí se ovšem nevzdali a vrhli všechny síly do útoku. V nastaveném čase poslal Gavilan z přímého kopu do pokutového území výborný centr, na nějž si vyskočil střídající Contra, který přesnou hlavičkou k pravé tyči sevillské branky zařídil Azulones vítězství.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Budu držet palce, aby domácí vyhráli, nebo aspoň zápas zremizovali. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

náááádhernej vyrovnávací gól!! Casquero

Reagovat
smazaný uživatel

a hustej závěr! škoda, přál jsem spíš Seville, ale je znát, že jí chybí hráči z Mistrovství Afriky.

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda !!! Skromné Getafe si vyšláplo na honosnou Sevillu !

Reagovat
Laneey

škoda no, že Sevilla nedokázala tu "vymodlenou" remízu udržet ,ale nevadí v dalším kole porazíme Osasunu můj typ 2:0 , SEVILLA FC 4EVER!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele