6. kolo
30.09.2007 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Real v derby se štěstím zdolal Getafe

Bílý balet vydřel výhru na hřišti městského rivala z Getafe a vrátil se na první místo španělské La Ligy. Triumf Realu je zároveň historický prvním vítězstvím na hřišti "azulones".

Merengues nastoupili na pivotu s Drenthem a Gagem, před nimi se srovnali do zálohy Robben, Sneijder a Robinho, na hrotu stál osamocený Raúl. Getafe vyrukovalo s klasickým systémem 4-4-2 s dvojící útočníků Uche - Manu del Moral. Úvod střetnutí v Coliseo Alfonso Pérez zpočátku žádné vítězství úřadujícího šampiona nevěstil. Domácí se do Bílého baletu zakousli s vervou hladového pitbulla a nehodlali jen tak pustit. Obranu Realu proháněl v prvních minutách zejména Nigerijec Uche, který se dostal do tří dobrých příležitostí, ani jednu však nevyužil. Na opačné straně se prezentoval střelou Arjen Robben, hrající poprvé v základní sestavě. Poté se v krátkém sledu otřásly tyče obou svatyní. Nejprve po hlavičce Raúla a o šest minut později po střele Manu del Morala. Getafe i nadále tísnilo Real a šlo cílevědomě za vítězstvím. V závěru poločasu tlak domácích vyvrcholil – nejprve spálil možnost dát vedení svému týmu Nacho a poté jen včasný zásah Cannavara zabránil ve skórování Casquerovi.

Druhý poločas měl stejný scénář jako první, tedy Real plavající v obraně i v útoku a Getafe útočící. Pět minut po přestávce Casillas jen s obtížemi vytěsnil mimo tři tyče přímý kop Pabla Hernándeze. Při další příležitosti Getafe zachránil Real před pohromou Sergio Ramos. Následující šanci promarnil Uche, když míč z jeho kopačky jen olízl tyč branky již překonaného Casillase. A tak udeřilo na druhé straně. V brejku utekl v 65. minutě Robben, předložil přihrávku Sergio Ramosovi, který levačkou vstřelil úvodní a jak se poté ukázalo i vítězný gól utkání, při kterém se bolestivě udeřil o tyč branky hájené Argentincem Ustarim.

Zbytek zápasu se nesl ve znamení drtivého tlaku Getafe. Nejprve těsně minul z přímého kopu Nacho, poté zachránil Real nadvakrát Casillas, když zneškodnil příležitosti Ucheho. Jedinou odpovědí Bílého baletu byla tyčka po prudké střele střídajícího Júlia Baptisty. Největší šance Getafe na vyrovnání přišla minutu před koncem, když argentinský stoper Cata Díaz trefil po centru z pravé strany břevno. Přes střeleckou převahu domácích putují tři body do Realu, který ovšem nikterak svým výkonem nepřesvědčil a trenér Bernd Schuster bude mít řadu podnětů k zamyšlení, jak zlepšit šedou hru svých svěřenců.

Autor: Jaroslav Smrž

Komentáře (13)

Přidat komentář
Pharrell

0.1

Reagovat
Messiáš

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Obtížné zápasy na Getafe, snad trenér využije svých zkušeností

Reagovat
Xavi

Getafe se zatím pod novým trenérem hledá, tady by to pro vás neměl být problém.

Reagovat
-Kopy-

(tvůj)Uche, dá gól na to vsadím boty

Reagovat
smazaný uživatel

Naozaj pikantný zápas, hlavne pre kouča, ale i domácich hráčov. Tipujem 0:1 a očakávam zlepšenú hru, lebo posledné dva zápasy ma fakt zamrzeli.

Reagovat
HOST*

Hráči si očividně mysleli, že to po povedeném začátku půjde samo. Chtělo by se to vrátit zpátky na zem.

Reagovat
HOST*Mamut

Ruud, Pepe ani Metzelder stále nie sú v nominácii .

Higuaín sa do nej nezmestil kvôli rotačnému systému.

Convocatoria Oficial

Porteros: Casillas y Dudek

Defensas: Sergio Ramos, Cannavaro, Marcelo, Heinze y Torres

Centrocampistas: Diarra, Fernando Gago, Robinho, Robben, Guti, Drenthe, Sneijder y Balboa

Delanteros: Raúl, Saviola y Baptista

Takže to vidím na dosť improvizovanú zostavu :

Brankár je jasný, hoci IKER moc isto nepôsobí...

V obrane je tých možností viac a sám neviem, ktorú si vybrať:

TORRES - RAMOS - CANNAVARO - HEINZE

TORRES - RAMOS - CANNAVARO - MARCELO

RAMOS - CANNAVARO - HEINZE - MARCELO

RAMOS - CANNAVARO - HEINZE - TORRES

Rozhodujem sa medzi variantami 2, 3 a 4, s Torresom a Heinzem na krajoch hrať už nemôžeme. Chcel by som ešte vidieť Gabriela na stopérovi, uvidíme, ako to Bernd poskladá.

V zálohe to tipujem takto:

DIARRA - GUTI

ROBINHO/ROBBEN - SNEIJDER - ROBBEN/ROBINHO

Do úvahy prichádza ešte to, že Gutiho nahradí Gago, namiesto Robbena možno od začiatku pôjde Drenthe, tipujem, že Balboa nastúpi tak 10 minút pred koncom, pokiaľ pôjde všetko tak ako má a budeme viesť aspoň o dva góly.

A na hrote to bude snáď RAÚL, i keď sa špekuluje, že ho bude Schuster šetriť pred Laziom a nastúpi až na posledných 30 minút, potom by som jednoznačne uprednostnil Baptistu pred Saviolom.

No a na záver - musíme vyhrať!!!

Reagovat
HOST*Mamut

Ešte dodám, že ma dosť mrzí, ako sa zaobchádza so Soldadom, chalan asi v zime odíde .

Reagovat
RMCF

S obran by se mě líbila trojka, i když Sergio byl na stoperovy výborný. Záloha cos napsal přesně podle mých představ a do útoku bych chtěl Soldada a Raúl odpočnout, jenomže jak vidím opět není ani v nominaci Baptistovi to jako osamocenému hrotovi moc nesedí, ale radši než Saviola.

Reagovat
HOST*Mamut

Njn, Sergio je na stopérovi výborný, ale keďže s ním Schuster jednoznačne ráta na RB, tak nech hráva čo najviac tam, takže asi tá 3. možnosť, prípadne 4.

No, záloha - ja už by som Robbena rád videl od začiatku, ale teraz Schuster na tlačovke naznačil, že Arjen od začiatku ešte nenastúpi, čiže to vidím na krídla Robinho a Drenthe.

Baptista dlho na hrote nehrával, naposledy v Seville, sám neviem, ako by tam obstál, ale rovnako ako ty tvrdím - vždy radšej ako Saviola. Ale ako hovoríš - toto by bola ideálna možnosť pre Soldada... Roberto si asi bude musieť počkať dva mesiace na naše prve vystúpenie v Copa del Rey.

Reagovat
RMCF

No on i v seville hrával spíš staženýho a před ním byl hrot a dával goly z druhé vlny, co si teda aspoň pamatuju...

Reagovat
Xavi

S tím Soldádem to nechápu, to měl jít radši do Benfiky než u vás nehrát.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele