28. kolo
16.03.2008 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - Racing Santander 2:1

Getafe otočilo vývoj utkání se Santanderem a důrazně se hlásí do hry o evropské poháry. Toto utkání bylo vlastně předehrou na další vzájemný duel těchto dvou týmů v semifinále Copa del Rey. První zápas vyhrálo Getafe 3:1. Domácí nastoupili v kombinované sestavě, když chyběli zranění Belenguer, Mario, Sousa, Pallardó, del Moral, Granero a Díaz, šetřen byl Pablo Hernandez, jen na lavičce byl i Uche. Do stoperské dvojice se tak musel stáhnout De la Red. Hostům chyběl zraněný obránce César Navas, na utkání španělského poháru byli šetřeni Garay, Tchité, Pinillos, Colsa a Munitis. V sestavě se tak objevili jména jako Lozarano, Marcano či Orteman.

Už ve 4. minutě centroval hostující Bolado a na roh musel míč odvrátit Licht. Zápas se rozjížděl jen velmi pomalu, hrálo se téměř bez šancí ve středu hřiště. Další šance pak přišla až v 18. minutě, zprava centroval Cotelo, střílel Braulio, ale míč skončil v rukách Toňa. Před druhou brankou zakončoval volný Pablo Alvarez, ale dobrý zákrok si připsal Toňo. S šancí Racingu přispěchal Bolado, jeho pokus Abbondanzieri s obtížemi vyrazil, dorážka Marcana skončila rohem. V 25. minutě nebyl Santanderu uznán gól. Ofsajdová pozice střílejícího Smolareka byla ale velmi sporná. Pak dobře zakombinovali Gavilán s Lichtem, Licht střílel, ale Pablo Avarez míč odrazil jen na rohový kop. V 36. minutě nebezpečně pálil Cotelo a Toňo měl s jeho pokusem plné ruce práce.

Do druhé půle nahradil v domácím dresu na postu pravé zálohy Pablo Hernandez Maria Cotela. První šanci této části hry mělo Getafe. To centroval Pablo Hernandez, střílel Gavilán, ale skončilo to rohovým kopem. Další šanci zařídil Cortés, volný Albín už osamocen čekal na míč ale hostující gólman Toňo k němu balon nepustil. V 51. minutě si Toňo připsal další dobrý zákrok, když zlikvidoval dělovku Pabla Hernandeze. V 54. minutě konečně padl první gól a Racing vedl. Přesný centr zleva zužitkoval Polák Smolarek. Domácí reagovali nasazením Ucheho. Hosté ožili, v 58. minutě se po chybě De la Reda řítil sám na Abbondanzieriho Bolado, ale selhal. V hostujícím dresu zase Valleho vystřídal Jorge López. Další šanci mělo Getafe, Braulio byl ale příliš pomalý. Na druhé straně skončila střela Jorgeho Lópeze rohem.

V 66. minutě bylo vyrovnáno, když sólovou akcí uspěl právě střídající Nigerijec Uche. Dlouho se pak hrálo bez větších šancí, i když hlavně před brankou Santanderu. Vidět byli hlavně Uche a Gavilán. Další nebezpečný centr Gavilána vyrážel před Uchem opět pěstmi hostující gólman Toňo, který držel svému týmu dobrý výsledek. V 76. minutě byl vyloučen santanderský Pablo Alvarez, ale naštěstí už byl vystřídaný. Druhý gól přidalo v 77. minutě Getafe. Centroval Uche, Braulio ještě gól nedal a odražený míč uklidil do branky až Gavilán. Mělo to však dohru, když Toňo kopl Gavilána a byl vyloučen, za nesportovní chování byl ale i na druhé straně vyloučen Braulio. Další trefu mohl přidat Uche, ale jeho střelu zblokoval na roh mladíček Marcano, stejně jako o chvíli později pokus Pabla Hernandeze. Vyrovnat mohl ještě v nastaveném čase Bolado, ale špatně si zpracoval míč.

Autor: Radek Nosil / www.marca.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Můj tip 1-0

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám jen, že se na domácích neprojeví náročný program z posledních dní. Přeji jim tři body, ale Sanzander myslí vysoko, bude si chtět z Madridu aspoň bod odvézt. Tak Getafe do toho !!! Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Getafe jede dál na vítězné notě !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele