27. kolo
09.03.2008 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Barcelona - Villarreal CF 1:2

Barca opět prohrála a opět se vrátila tam, odkud se nedávno horko těžko dostávala. Do vzdálenosti osmi bodů na první místo.Villarreal předvedl disciplinovaný výkon a stál se druhým týmem, který v této sezóně dokázal jako hostující celek zvítězit na Nou Campu.

Celá hra Barcelony byla do značné míry ovlivněna absencí Deca, který se zranil při rozcvičování. Dvojice Xavi – Iniesta totiž opět nefungovala a to přesto, že individuálně oba odvedli slušný výkon.

Za Villarreal byl hodně vidět aktivní Guillermo Franco, který představoval neustálou hrozbu pro Barcelonu, jež nedominovala tak, jak to bývá v jejich domácích utkáních zvykem.

První šanci zápasu měl hned z úvodu Eto’o, po rozehřání kontroval Villarreal Matíasem Fernándezem, Valdés byl pozorný. Zlom přišel po půlhodině hry. Guille Franco trestuhodně snadno přešel přes dvojici stoperů Barcelony a sám před bránou byl faulován Valdésem. Z nařízené penalty nezaváhal Marcos Senna. Katalánci se už do poločasu na nic nezmohli, za zmínku stojí jen zákrok Cazorly na Henryho, který se možná dá označit za penáltový.

Z počátku druhého poločasu předváděli domácí ještě větší tragédii, než v poločase prvním. Naštěstí pro diváka se Bluagranas hlavně s příchodem Bojana Krkice probrali a k vidění byl atraktivní fotbal, který kazily pouze dlouhé přestávky při neustálém ošetřování hráčů.

V 67. přišlo vyrovnání. Iniesta výborně unikl po levé straně, zpětnou přihrávkou našel Xaviho a ten opět zastínil všechny útočníky Barcelony – v současnosti je jejím nejlepším a nejdůležitějším střelcem on.

V tu chvíli celý Nou Camp věřil v dokonání obratu. Zdálo se, že Žluté ponorce docházejí síly, za to Barca přidávala na obrátkách. Jenže Villarreal ukázal, jak vypadá správná efektivita. V době největšího náporu Eguren obdržel pas za obranu od Cazorly, překonal ofsajdovou past a naservíroval tutovku Tomassonovi (vystřídal ve druhé půli Franca), jenž zkrátka nemohl minout.

V samotném závěru sahala Barcelona po vyrovnání, ale štěstí jí tentokráte nepřálo, když v nastaveném čase orazítkoval Ronaldinho spojnici. V úplném konci utkání ještě dopravil míč do sítě Senna, gól sice nebyl pro neexistující ofsajd uznán, ale na jakýkoli zvrat už bylo pro domácí stejně pozdě...

Autor: Petr Kilian

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To jsem zvědav. Formálně je Barca favoritem utkání, ale Villarreal je nejen špičkové mužstvo Primera Divisón, ale na megafavority docela umí. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Body zůstanou na Nou Campu,tip 2-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

skore 2 : 1 pro Barcu!

Reagovat
smazaný uživatel

proc nema hrat Puyol

Reagovat
smazaný uživatel

uz nic

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo Villarreal !!! Specialista na velkokluby !!! A kde jsou diváci ???

Reagovat
smazaný uživatel

Bez komentáře

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele