9. kolo
28.10.2007 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Barcelona - UD Almería 2:0

UD Almería nestačila v poněkud nudném zápase na profesorsky hrající Barcelonu, která si tak uchovala stoprocentní domácí bilanci. Katalánce dostal do vedení po akci Giovani Dos Santose Thierry Henry, deset minut před koncem přidal druhý gól z nesprávně nařízené penalty Lionel Messi.

Frank Rijkaard nechal podle očekávání argentinský klenot pouze na lavičce, šancí tím pádem dostal mladičký Mexičan Dos Santos a své slavnější dva kolegy v útoku – Thierry Henryho a Ronaldinha – zcela zastínil. Unay Emery, trenér hostů, se ani proti slavnějšímu soupeři ničeho nezalekl a opět svým svěřencům naordinoval hru se snahou držet míč, což spolu s aktivní pressingem činilo domácím značně problémy.

První střely na branku přišly až po čtvrthodině hry, když nejdříve Ronaldinhovu slabou střelu chytil Cobeňo a z protiútoku se stejně pohodlně zmocnil míče Valdés po pokusu Negreda. Blízko vstřelení gólu byla Barcelona při Ronaldinhově přímém volném kopu, který přes veškerou snahu nikdo netečoval a Cobeňo odvracel jen velmi z těžka poté, co před ním balón nepříjemně skočil.

Ve 36. minutě přišel rozhodující moment celého utkání. Dos Santos na pravé straně prolomil ofsajdovou past a po střetu s hostujícím gólmanem se s míčem před opuštěnou brankou ocitl Henry, je asi všem jasné, jak celá situace nakonec dopadla. Jednoduchý gól pro francouzského kanonýra, ale zároveň nesmírně důležitý jak pro tým, tak pro něj samotného. Následná oslava u rohového praporku jasně ukázala, jak moc ho dosavadní střelecké trápení tížilo.

Další šance nabídl druhý poločas. Rafael Márquez se po vystřídání Puyola ani nestihl pořádně zahřát a už ho předskočil Albert Crusat, jeho hlavička z dobré pozice ovšem mířila hodně mimo branku Valdése. Druhá pětačtyřicetiminutovka byla ve znamení útočných vln, mezi nimiž se odehrávala značně nudná pasáž. Tu první vlnu spustila Almería, když se na několik minut usadila na polovině soupeře a pár centry se snažila prolomit až na výjimky bezchybnou obranu Katalánců.

Netrvalo dlouho a Barca opět převzala taktovku hry, nadějně působila hlavně série rohů, z nichž takřka každý byl zakončen nějaký střeleckým pokusem. A tak Tourého rána byla zblokována, Ronaldinhovy nůžky nedošly ani k realizace a Iniestův koníček skončil jen dalším rohem. Mladý barcelonský odchovanec se do ještě větší šance dostal po přihrávce nově příchozího Gudjohnsena, skvělý Cobeňo byl opět na místě a z následné Giovaniho dorážky už nezapršelo.

Rozhodující moment přišel deset minut před koncem. Giovani Dos Santos přifilmoval pád v pokutovém území a z nařízené penalty vstřelil svůj sedmý ligový gól Lionel Messi. Argentinský zázrak ani zdaleka neodehrál všechnz dosavadní zápasy, přesto zůstává nejlepším střelcem soutěže. Poslední minuty byly z celého prrůběhu nejzajímavější. Messi si ze soupeřových obránců dělal kužely pro slalomy, které završoval přesnými přihrávkami pro své spoluhráče a osmělil se i Thierry Henry, který vynikl dvěma pěknými akcemi, z nichž jednu ne zrovna ideálně zakončil sám a druhou zmařil střelou vedle Dos Santos.

Krátce na to se odpískal konec. Barca se díky zasloužené výhře dostala zpátky na druhé místo, trápit ji mohou hlavně chabé výkony největších hvězd. Kvaltiních náhradníků je dost, ovšem Rijkaard zatím jakoby neměl odvahu stavět ty nejlépe připravené a dává přednost těm nejznámějším. Uvidíme, jestli tomu tak bude i nadále, nebo zda se něco změní po slovech prezidenta Joana Laporty, který vyzval, aby hrávali vždy ti nejlepší.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (12)

Přidat komentář
HOST*Thorin

4:1

Reagovat
Xavi

Tady by to mělo být jasný.

Reagovat
HOST*bary72

Jasná 1, Almería ale zatím hraje nad očekávání dobře. Asi ještě funguje nováčkovské nadšení a zápal, ale na Barcu to stačit nebude. Tip 3:0.

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

No to je tragedia.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejslabší výkon doma v této sezoně.

Ronaldinho, Henry - zamyslete se nad sebou.

Reagovat
HOST*PUYOL

Zda sa,ze Ronaldinho zacne hrat az v inom klube a Henry , ak si natrvalo o mesiac sadne na lavku.

Inak R10 by som uz fakt rad predal.50 mega dostaneme.Iniesta sa posune na lavo, do stredu by sa kupil Diego a Deca a 10 mega by sme poslali do Londyna za Cesca..Mlada a skvela zaloha..

Inak ako hral Dos Santos???Kolko bude mimo Puyol??

Reagovat
HOST*

Dos Santos bavil diváky hlavně lety střemhlav v soupeřově vápně mu jdou

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmysl, vyhodit nejlepšího našeho záložníka je úchylárna, každý vidí, že jsme bez něj marní.

Reagovat
smazaný uživatel

Deco se oproti Ronaldinhovi v této sezoně markantně zlepšil, zatím je to náš nejlepší hráč, neprodat ani náhodou!

Reagovat
HOST*Puyol

Dufam,ze to si myslel Deca.Aky mas nazor na R10.

Deco bude mat na zaciatku dalsej sezony uz 31 a ta ho cakaju iba max.3,5 roka na vyslní.

pozri Diega a Fabregasa,mozno sa mu este uplne nerovnaju,ale su strasne mladí,perspektívni.Fabregas navyse spaniel a odchovanec..Rozhodne udrzat Dos Santosa, aj za cenu odchodu R10.Urcite budem z toho smutny,ale asi to bude potrebne.Iniesta sa na lavu stranu hodi viac,kedze aj brani.A dnes sa hura system hrat neoplati.

Reagovat
HOST*Adam

Podle mě R10 nehraje dobře kvůli Henrymu, prtz R10 je zyvklý na Eto'a prtz ten ma i jiny styl nez Henry a pak si tito dva nerozumi a to rozhoduje staci dat na lavku Henryho vrati se Eto'o a R10 bude zase nej hrac, i minulou sezonu chybel Eto'o tak se Ronadlinhovi nedarilo prtz tam hral Gudjohsnen a ten mel jiny styl nez jak jsou zvykli R10+Eto'o

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele