19. kolo
12.01.2008 20:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Barcelona - Real Murcia 4:0

Barca si v pohodě poradila s Realem Murcia a vítězstvím 4:0 se alespoň dočasně přiblížila Realu Madrid. Zápas byl v režii skvěle hrajícího Thierry Henryho, byť se Francouz gólově neprosadil. V této činnosti ho však bohatě zastoupili Eidur Gudjohnsen, Bojan Krkic a Samuel Eto’o (2).

Murcia před utkáním slibovala, že se nezatáhne a bude se snažit hrát svou hru. Nutno přiznat, že prvních pár minut to tak skutečně vypadalo. Byli to právě hosté, kteří si vypracovali první vážnější akci, jenže De Lucas před Valdésem neuspěl, čímž utnul veškeré další útočné choutky Los Pimentoneros v prvním poločase.

Katalánci se do zápasu dostávali postupně, vliv na tom měla i oproti předchozím duelům značně odlišná sestava, ve které se objevili Sylvinho, Zambrotta, Thuram či Gudjohnsen. A právě dva z těchto nových mužů stáli u první brankové situace. Xavi si narazil se Zambrottou, který krásným centrem našel ve vápně Gudjohnsena, jehož střela z voleje zapadla přesně k levé tyči hostující branky.

To bylo také to nejpodstatnější z celé první části, v té druhé se však děly mnohem zajímavější věci. Úvod byl však naprosto shodný. Murcia si opět vypracovala obrovskou šanci, ale Victor Valdés předvedl proti Baianovi fantastický zákrok a výrazně podržel své spoluhráče.

Poté vzal otěže zápasu do svých rukou Thierry Henry. Francouzský kanonýr řádil na levém křídle, kde si s ním obránci vůbec nevěděli rady. První pokus nevyšel, když po uvolnění se namířil balón pár čísel vedle, napodruhé zvolil z takřka totožné pozice přihrávku, perfektně našel Bojana a Barca vedla 2:0.

Hlad po gólech začínal cítit Samuel Eto’o, a tak se v dalších minutách do šancí dostával převážně on. Nejdříve ho reflexivním zákrokem vychytal Notario, napodruhé už byl Kamerunec úspěšný. Parádní Sylvinhova přihrávka našla za obranou Henryho, ten nesobecky z první našel právě Eto’oa, pro kterého už bylo doklepnutí balónu do sítě jen příjemnou povinností.

Eto’o s Henrym a Iniestou byli u další akce (jedné z nejhezčích), která skončila přihrávkou na Ginalucu Zmambrottu, jeho ránu nešťastně zastavilo břevno. Na hřiště se dostal Giovani Dos Santos a hned zařídil čtvrtý gól. Zbavil se svého obránce na pravé straně, přihrál Eto’ovi a ten se před svým odletem na Africký pohár národů rozloučil s Nou Campem druhým gólem. Vystřídal ho mladý Pedrito, jindy hráč barcelonského béčka. Pedritovi připravil Nou Camp vřelé přijetí, když se skandovalo při každém jeho dotyku s míčem. Do závěrečného hvizdu ale chybělo jen pár sekund, a tak už na výsledku nic nezměnil ani on, ani nikdo další.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

dvojka jak vyšitá..tutovka víkendu..můj tip 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

tak tohle ti asi nevyjde

Reagovat
smazaný uživatel

Barca musí ! Soupeř neuhraje nic. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Cokoli jiného než výhra Barcelony by bylo překvapení.

Reagovat
smazaný uživatel

Opět po dlouhé době koncert. Nádhera, spokojenost s výkonem i se sestavou. Všichni hrály skvěle. .

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, když nehrál R10 je to najednou lepší ... Měl by přestoupit nebo jít na hostování. Nevim co si osobě myslí. Ale je hloupý a chce všem ukázat jak je důležitý. Bohužel to je minulost

Reagovat
smazaný uživatel

kdo je pedro rodriguez? ,hra za barcu

Reagovat
smazaný uživatel

Barca našla své lepší JÁ.

Reagovat
smazaný uživatel

proti slabej týmům umí hrád každej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele