22. kolo
03.02.2008 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Barcelona - Osasuna Pamplona 1:0

Barca zdolala Osasunu, přiblížila se Realu Madrid na rozdíl šesti bodů, a znovu tak zdramatizovala letošní ročník Primera División. Osasuna si naproti tomu začíná nehezky zahrávat s pásmem sestupu, momentálně ji od něj dělí jen skóre.

Všechny diváky na první pohled upoutal žalostný stav trávníku, za který nesl vinu silný déšť z posledních hodin před zápasem. Přesto byl úvod zápasu svižný a k vidění bylo několik šancí na obou stranách. Za domácí nejvíce hrozil, jak jinak, Lionel Messi, který se postaral o první zaznamenání hodnou střelu, když levačkou po přihrávce Henryho mířil velmi nepřesně.

Osasuna kontrolovala Monrealem a jeho ranou do boční sítě, Messi nepochodil ani se svým druhým pokusem, proti brankáři Ricardovi neuspěl ani Henry, ani o pár minut na to Bojan. Za Barcu pak ještě Deco pálil hodně nepřesně, což byla taková symbolická tečka za aktivnějším začátkem.

Hráči obou celků jakoby sbírali síly a ve střední části prvního poločasu se nedělo prakticky nic zajímavého. Postupem času se Osasuna zatáhla a Barca se snažila využít získané územní dominance – jenže Henryho gól nebyl pro ofsajd uznán a když už se francouzský kanonýr nacházel v povolené pozici, vychytal ho parádním zákrokem Ricardo. Svým typickým sólem se přes několik hráčů prodral do pokutového území Messi, ale svou slabší (tedy pravou) nohou mířil nepřesně, krásnou akci Iniesty, Deca a Messiho pro změnu nedokázal zakončit Bojan, takže se odcházelo do kabin za bezgólového stavu 0:0.

Druhý poločas nabídl mnohem horší podívanou, než poločas první. Katalánci nevěděli, co proti pozorně bránícím hostům hrát, na rozmáčeném trávníku navíc vázly i jindy běžné kombinace. Za zmínku stojí snad jen střela Abidala, z 57. minuty, oživení ofenzívy Blaugranas dlouho nepřinášela ani střídání (Giovani za Henryho, Ronaldinho za Messiho a Xavi za Deca), naopak Pamplona postupně vyrovnávala hru a nebýt výborného Valdése, který skvěle zlikvidoval hlavičku Cruchagy, mohlo dojít ze strany domácích k nejhoršímu.

Nakonec to nejhorší potkalo hosty. Běžela 88. minuta, když fantastická akce Giovaniho připravila střelu pro Iniestu, jež byla zblokována přímo k nohám Xaviho, který chladnorkevně dopravil míč tam, kam bylo potřeba.

V zoufalém závěrečném náporu vychytal Valdés Javi Garcíu, a katalánský záložník Xavi se tak stal zachráncem nadějí na titul pro Barcu, Primera División bude letos ještě hodně zajímavá...

Autor: Petr Kilian

Komentáře (3)

Přidat komentář
Pharrell

1:0 TH14 goal

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná jednička, Barca musí, cítí šanci dotáhnout se na špici. Tip: 2:0

Reagovat
Pharrell

ale titul ziska Real

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele