26. kolo
01.03.2008 22:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Valencia CF 2:0

Espanyol hostil v souboji o evropské poháry Valencii a porazil jí 2:0. Zůstal tak na páté příčce, Valencia je devátá. V sestavě domácích se objevil uzdravený de la Peňa, na pravém křídle Valdo a v útoku místo Tamuda Jonathan Soriano. Hosté nasadili obvyklou sestavu, jen do středové formace nezbylo místo na Marchenu, levou stranu zálohy opět opanoval Mata.

Domácím se podařil výborný start do zápasu. Už ve čtvrté minutě prohrál jeden z valencijských obránců hlavičkový souboj, k míči směřujícímu za obrannou linii se dostal Luis García, vyhnul se vyběhnuvšímu Hildebrandovi a do opuštěné branky skóroval. Valencia kontrovala centrovaným míčem, po kterém hlavičkoval vedle Villa. Ve 13. minutě vyslal Espanyol do pokutového území soupeře dlouhý centr, Jarque hlavičkoval, Hildebrand ukázal reflex, ale akce byla stronována pro ofsajd.

Hosté se snažili srovnat, střela Banegy ale šla do středu branky. Na druhé straně si Hildebrand poradil s pumelicí Riery, po brejku de la Peňi pálil nad Jonathan Soriano. Ve 30. minutě střílel na hranici šestnáctky Villa, ale Kameni byl pozorný, další akci hostí zakončoval Silva pokusem vedle. Ve 35. minutě se zranil domácí playmaker de la Peňa a vystřídal ho Angel. Valencia se na blízký dostřel Kameniho příliš nedostávala, střela Silvy byla spíše propagační.

Krátce po změně stran, v 51. minutě, dal Espanyol druhý gól. Do brejku se hnal Valdo, v přetlačované se Silvou nakonec sám upadl a sudí nařídil chybně pokutový kop. Luis García ho proměnil a pojistil vedení svého týmu. V 65. minutě střílel nebezpečně Luis García, ale dobrým zákrokem se blýskl Hildebrand. Další brejk Espanyolu zakončoval Soriano, ale opět byl v ofsajdu. Za Valencii pálil střídající Vicente, ale jeho pokus byl pro Kameniho snadno chytatelný.

V tu chvíli vedla agilní Valencia 6-3 na rohové kopy, na držení míče 53% ku 47%. Přes veškerou snahu se hráči hostí psychicky položili. V 80. minutě mohl vidět červenou kartu Banega, ale protihráče netrefil, tak ji dostal až o půl minuty později Maduro a bylo rozhodnuto. Poslední šanci domácích měl Luis García, ale jeho střela bylo tečována a skončila rohem. Po něm ještě hlavičkou Valdo, ale míč stejně tak hlavou odvrátil Banega.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zápas nevypočitatelných. Copak Valencia, tam už může být jen lepší, ale Espanyol začal tápat až v poslední době. Udělají vše pro to, aby už zbytečně neztrácely, tip 1:1.

Reagovat
Pharrell

Valencia=Hruza a des!

Reagovat
smazaný uživatel

Pane Koeman opustte prosim Valencii. Dekuji

Reagovat
smazaný uživatel

Konecne tri body,uz bolo na case zabrat!!!Celkovo som spokojny aj s vykonom...Teraz nas caka REAL a Tamudo by este nemal byt k dispozicii....V tomto zapase by som vyzdvihol Kameniho,Zabaletu,Garciovcov,do zranenia aj DLPena...Ale bol to vlastne kolektivny vykon....Sanca na eu pohare teda este je!!!Gratz&GL to next games...Hala Pericos!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Espanyol se lepší, pozor na ně !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele