21. kolo
27.01.2008 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Real Betis 1:2

Překvapením skončil duel mezi Espanyolem Barcelona a Betisem Sevilla. Andaluský tým si odvezl z Montjuicu výhru 1:2, když skóroval vždy v posledních minutách obou poločasů. Espanyol tak potvrdil svojí herní krizi a absenci několika opor. Pro Betis mají tři body cenu zlata, neboť je vzdalují zase o kousek sestupovým příčkám.

Domácí nastoupili v mírně pozměněné sestavě. Moisése Hurtada nahradil Ángel, Riera nastoupil na tradiční levé straně místo Mohy a na hrot se postavil Jonathan Soriano. Na lavičce zůstal De la Peňa a v brance debutoval Kiko Casilla. U hostů udělal trenér Chaparro dvě změny, kdy se do sestavy na stopera vrátil Juanito a Arzu se posunul do středu zálohy místo Juandeho. Levý bek byl svěřen Vegovi.

Espanyol začal zostra a už v 1. minutě vyzkoušel pozornost Ricarda dalekonosnou střelou Luís García. Pak měl dvě příležitosti Valdo, jednu zneškodnil brankář Betisu a druhá střela šla nad. V 7. minutě zkoušel chytrý oblouček Jonathan, ale Ricardo se nenechal překvapit. Festival příležitostí domácích ukončil střelou z přímého kopu aktivní Luís García, ale minul.

Ve 13. minutě vystrčil poprvé růžky i Betis. Po levé straně pronikl Caffa a jeho přihrávku nevyužil Pavone. O chvíli později jeho nebezpečný centr zachytil Casilla. Na druhé straně odpověděl Valdo, ale po chybě Vegy napálil míč přímo do Ricarda.

Poté převzal otěže zápasu Betis a Caffa a Pavone nebezpečně hlavičkovali. Největší možnost měl pak Damiá, jehož bombu vyrazil Casilla na roh. Espanyol přece jenom kontroval ve 42.minutě, kdy se konečně probral Riera a po jeho kombinaci s Jonathanem nezasáhl míč tak jak chtěl Luís García.

Studenou sprchou pro domácí byla poslední minuta prvního poločasu. Útočná akce Betisu vyvrcholila přihrávkou Arzua na Riveru, který filigránsky překonal brankáře Espanyolu.

Začátek druhé půle přinesl zase radost do tábora domácích fanoušků. V 52. minutě využil Luís García špatně postavené zdi Betisu, prostřelil Ricarda a srovnal stav utkání.

Zápas byl pak dlouhé minuty rovnocennou partií obou mužstev, ale ubylo útočných šancí. V 67. minutě se dostal na hřiště De la Peňa, ovšem ani jeho příchod neměl pro domácí kýžený efekt. Betis vycítil příležitost a v 74. minutě střílel dvakrát Caffa, jeho první střelu odvrátila obrana domácích a druhá skončila vedle. O minutu později hlavička Edua olízla levou tyč Casillovy branky. Další hlavičku brankář Espanyolu brazilskému útočníkovi chytil.

Espanyol měl jasnou šanci až v 85. minutě po přihrávce De la Peňi, přiťuknutí Luíse Garcíi a ráně vystřídavšího Cora, která orazítkovala břevno branky Betisu.

Ani závěr druhého poločasu nebyl pro Espanyol šťastný. V 89. minutě perfektně přihrál Xisco, který těsně předtím vystřídal Caffu, na Edua, aktivní Brazilec zužitkoval bez chyby nabídnutou příležitost a strhl vedení a vítězství na stranu zelenobílých. Betis tak navíc protrhl svoji smolnou serii vůči Espanyolu a v osmém zápase ho konečně porazil.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Podle současné formy obou týmů to jsou 3 body pro domácí Espanyol. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, tenhle zápas si neposlechnu, máme zrovna zítra odpoledne zkoušku předtančení... Ale to je fuk, stejně vyhrajem! A i kdyby ne...VIVA EL BETIS!

Mimochodem, četla jsem že Betis má hrát v úterý přípraven zápas proti Spartě, nevíte o tom někdo něco?

Reagovat
smazaný uživatel

Na strankach sparrty sem to skutecne nasel... myslim ze buduou hrat proti nasemu becku nebo hracum co nedostavaj moc prilezitosti

http://www.sparta.cz/srv/www/cs/football/match/viewNextMatches.do tady to je

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, to asi jo, já to nadhodila na fóru Betisu a nikdo o tom zápase nic nevěděl, ale taky si myslí, že to bude proti béčku. Nicméně abysme nechali zahrát si béčko nebo hráče co moc nehrajou, to jsme měli radši postoupit v Poháru... (to jsme měli tak jako tak )

Reagovat
smazaný uživatel

tak super...tri body doma...:) repsektive venku :D

espanyol je bez tamuda prumernej tym a toho sme nastesti vyuzili...:)

Reagovat
smazaný uživatel

No po skvelej prvej polovici sezony prichadza kriza,navyse sa zrani Tamudo.....Tesil som sa zo skvelychjesennych vysledkov,ale obaval som sa odvetnej casti sezony.Obaval som sa,ze neudrzia ten vysoky trend a ze budu klesat.Treba sa vsak pozbierat,stiahnut Soldada na hostovanie a zamakat aspon o Uefu,kedze sme trapne vypadli aj v cupe....Ja Vam verim Pericos!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to vypadá, že Espanyol začíná klopýtat. Zřejmě k tomu přišpěli i zraněné klíčových hráčů. Betisu každopádně gratuluji a je určitě dobře, že se tento tradiční klub už dostal z bezsprostředního pásma sestupu. Ale pozor ! Bodové rozestupy jsou minimální.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele