8. kolo
20.10.2007 20:00 CET
2 : 4
(1:3)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Valencia CF 2:4

Valencie přesvědčivě zvítězila nad Deportivem a posunula se v tabulce na třetí pozici před Barcelonu, která překvapivě prohrála ve Villarrealu. La Coruňa se propadla v tabulce na patnácté místo.

V brance Valencie dostal překvapivě přednost Canizares před Hildebrandem, ovšem utkání se mu příliš nevydařilo. Debut v základní sestavě v této sezoně si odbyl Jaime Gavilán, jenž se vrátil po zranění. Talentovaného levého záložníka zastínil svým výkonem druhý krajní záložník Valencie – Joaquin, jenž podal výborný výkon vyšperkovaný brankou a gólovou nahrávkou.

Valencie vstoupila do utkání na výbornou, už v desáté minutě fauloval Coloccini v pokutovém území Joaquina, rozhodčí neváhal a správně ukázal na penaltový puntík, sám postižený Joaquin se postavil k penaltě a nekopromisní střelou poslal hostující mužstvo do vedení. V 16. minutě už to bylo 0:2, po ideální přihrávce Silvy na Gavilána odcentroval krajní záložník Valencie před branku, kde se smolař večera Coloccini zamotal do míče, jenž se odrazil k Barajovi a ten měl již snadnou práci.

V pětadvacáté minutě měli velkou smůlu domácí, Canizaresovi prošel centr z levé strany pod tělem, míč doputoval do tyče, a z brankové čáry vykopl míč do bezpečí Albiol. V 28. minutě se už fanoušci Deporu gólu dočkali, po dalším zaváhaní Canizarese doklepával centr z pravé strany do prázdné branky útočník Xisco. V 38. minutě však už hosté znovu vedli o dva góly. Prostor na pravé straně dostal Joaquin, bývalý záložník Betisu našel skvělým centrem Morientese, který hlavičkou z malého vápna prostřelil bezmocného Aouateho – 1:3.

Druhý poločas probíhal v poklidném tempu, Valencie se hlídala výsledek a nikam se bezhlavě nehrnula. Galícijci se sice snažili, měli míč více na svých kopačkách, ovšem do žádné vyložené příležitosti se nedostali. V 74. minutě z ojedinělé akce rozhodli Valencijští o výsledku, Silva si krásně pohrál s obráncem Deportiva, odcentroval přesně na hlavu Morientese, jenž neměl problém vstřelit svůj dnešní druhý gól. Deset minut před koncem si alespoň trochu spravil chuť brankář Canizares, který vychytal Lopéze.

V 88. minutě snížil na 2:4 střídající útočník Bodipo, který se prosadil po velké hrubce Baraji. V nastaveném čase dostal druhou žlutou kartu po faulu na Bodipa stoper Ivan Helguera, z následného přímého kopu mířil Riki do tyče Canizaresovy branky.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*

skoda la coruna-2tyce-hned by to bylo 4-4 ,nebyt colocciniho tak by bylo i vitezstvi!

Reagovat
-Kopy-

nebreč.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele