23. kolo
10.02.2008 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Osasuna Pamplona - Real Zaragoza 1:0

Osasuna si zajistila nesmírně cenné tři body v boji o záchranu, když na vlastním hřišti porazila Zaragozu 1:0. Baskové se díky tomu uvolnili od sestupové osmnácté pozice (od které je před zápasem dělilo jen skóre) a mají nyní na osmnácté Deportivo dvoubodový náskok. Zaragoza podobnými ztrátami pouze potvrzuje, že letos to na postup do evropských pohárů přes ligu nevypadá.

Pamplona byla po celý průběh zápasu o něco lepším celkem, i když hlavně v prvním poločase byla Zaragoza několikrát velmi blízko vedení. Domácí tedy začali vzhledem k nutnosti bodovat aktivněji, ale Zaragoza si i přes menší procento držení míče dokázala vypracovat řadu šancí. Jako třeba tu Ricarda Oliveiry, jehož parádně vyslal Sergio García a ještě mnohem lépe vychytal Ricardo. Stejný muž zachránil Osasunu i proti Diegu Militovi. Osasuna na druhou stranu hrozila Velou, Dadym či Juanfranem. Když se užuž zdálo, že poločas skonší bez gólů, přišla tečovaná střela Plašila, která zapadla za brankáře Césara a přesně popsala termín "gól do šatny".

Druhá pětačtyřicetiminutovka už tolik vzruchu bohužel nepřinesla. Pamplona vsadila na uhlídání jednogólového náskoku a to se jí dařilo. Zaragoza se proti dobře zformované obraně nedokázala prosazovat a její útočné snahy se omezily na dalekonosné rány jako třeba na tu od Sergia Garcíi či Óscara. Sama Osasuna se sem tam vydala do útoku a byly z toho poměrně slušné šance, ale Dady tu svou trestuhodně promarnil a Delporte pár minut před koncem nastřelil tyč.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Víc bych si přisadil na domácí Osasunu. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Plašil frajer

Reagovat
smazaný uživatel

Plašil by měl dohodit Barošovi taky nějakou brazilku, která by si ho vzala

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo Plašil !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele