17. kolo
23.12.2007 17:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Espanyol Barcelona 1:2

Espanyol dokázal otočit vývoj utkání na stadionu Vicente Calderona a nakonec po velkém boji porazil Atlético Madrid v poměru 2:1.

Domácí se sice dostali v průběhu prvního poločasu do vedení, to už ovšem hráli bez vyloučeného Aguera, hostům se podařilo vyrovnat v úvodu druhého dějství. Hned poté navíc uviděl Pernía červenou kartu a madridský celek tak dohrával utkání v devíti. Územní převaha Los Pericos se přeměnila ve vítěznou branku Luise Garcii pět minut před koncem utkáním. Espanyol se díky třem bodům posunul v tabulce na třetí pozici, Atlétiko se propadlo na páté místo.

Už ve druhé minutě pálil ze standardní situace Luis García, jeho tečovaný pokus skončil vedle pravé tyče domácí branky. Poté se marně dožadoval Tamudo faulu na svoji osobu po kontaktu se Simaem. Ve 21. minutě se vytáhl domácí brankář Abbiati proti střele úplně volného Corominase z deseti metrů, pár vteřin nato se Corominas dostal do další obrovské šance, tentokráte si z brankářem Atlétika poradil, ovšem jeho gólovou radost zkazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Po půlhodině hry přišel důležitý moment v utkání, Sergio Aguero byl faulovaný na polovině hřiště, mladý argentinec poté ztratil hlavu a loktem udeřil faulujícího Torrejona do hlavy, rozhodčí Fernández Borbalán neváhal a talentovanému útočníkovi ukázal červenou kartu. Ve 32. minutě si poradil brankář Kameni se střelou Pernii z přímého kopu. O pět minut později mělo možnost Atlético zahrávat další přímý kop, tentokráte jej rozehrál Portugalec Simao, jenž krásnou střelou do šibenice poslal domácí tým do vedení. Espanyol poté ve zbývajících minutách prvního poločasu zatlačil o deseti hrající Atlético do defenzivy, branku se však svěřencům trenéra Valverdeho vstřelit nepodařilo.

V úvodu druhé půle se vytáhl proti střele Luise Garcíi z dvaceti metrů pěkným zákrokem Abbiati. V 52. minutě hosté zaslouženě srovnali skóre, rohový kop Luise Garcíi prolítl malým vápnem až na zadní tyč, kde číhal Tamudo, jenž hrudí nasměroval míč do branky Abbiatiho. Dvě minuty nato uviděl druhou žlutou kartu krajní obránce Luis Pernia a domácí mužstvo tak dohrávalo zbytek utkání v devíti. V 68. minutě si klub z hlavního města Španělska dokázal vytvořit šanci i přesto, že hrál proti přesile, Antonio López našel přesným centrem v pokutovém území Forlana, jehož hlavičku na mířící na přední tyč vyrazil pohotovým zákrokem gólman Kameni. O deset minut později předvedl výborný zákrok proti střele Tamuda brankář Abbiati. V 85. minutě dokázali hostující fotbalisté zužitkovat svoji převahu dvou mužů na hřišti, střídající De la Peňa našel pěknou přihrávkou Luise Garcíu, jenž střelou na přední tyč rozhodl o vítězi tohoto důležitého utkání.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Atakujeme nejvyšší příčky, ale do cesty se nám staví dobře hrající Espanyol (venku prohrál zatím jednou !). Určitě ale neprohrajeme ! Tip 2:2. ATLÉTICO MADRID !!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to velmi zaujimavy zapas,dufam,ze aspon remizu v Madride uhrame,aby sme nestratili kontakt so spickou....Samozrejme bral by som aj vitazstvo :)Hala Pericos!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ty woe první poločas docela sado... hodně vyhecovaný, strašně faulů...

v 10. minutě to asi měla bejt pentle, v 25. nás zachránil Abbiati, fakt úžasnej zákrok, ale zklamal mě Agüero, takový zkraty by se mu stávat neměly, čk bez diskuzí. Pak se mi na pár minut nedostávalo obrazu a samozřejmě padl gól

a v poslední minutě další neodpískaná penalta, která se po ruce nejspíš kopat měla...

no hlavně ať to ve 2.pol. udržíme

Reagovat
smazaný uživatel

tak teď jsem ten gól viděl z opakovačky, úúú!! fakt krásnej

Reagovat
smazaný uživatel

hm tak náskok jsme neudrželi a prohráli, a to hlavně kvůli vlastní nedisciplinovanosti a dvěma čk, myslím hlavně tu Agüerovu, protože ten ji dostal za svou hloupost. Ta Perníova druhá žk byla podle mě vymyšlená, ale co se dá dělat? Nic. Bez dvou hráčů se pak hraje těžko, Espanyol nás dostal pod tlak a vytěžil z něj dva góly. První ušmudlanej, ale druhej, musím uznat, byl fakt krásnej, nádherná přihrávka a Abbiati neměl šanci. Pak nás sice skvělým zákrokem podržel, ale to už nebylo nic platné. Tahle prohra je nepříjemná, ale do konce sezony daleko a když nebudeme takhle zbytečně vylučováni, můžeme se do LM dostat.

Reagovat
smazaný uživatel

Suhlasim s tebou..Aj s tym Perniom,aj ked Pernia tam mal predtym zakroky,ktore mali byt skor na zltu.....za to karta nemala byt.A Aguero,to naozaj nezvladol,rozhodca spravne posudil situaciu.Inak smekam klobuk,ako ste sa drzali a mohlo to byt aj inak,keby Forlan premenil tu hlavicku...Ale v konecnom dosledku boli sme lepsi aj za stavu 0:0-mali sme dve, tri sance....ten trestnak bola nadhera,aj ked negrik v brane to mal chytat(nechapem ten jeho pohyb pred strelou)....

Reagovat
smazaný uživatel

musím říct, že mě docela překvapilo, jak nás Espanyol i ze začátku přehrával, do kloudný šance nás nepustil... určitě (bohužel) vyhrál zaslouženě

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel, po hodech přichází půst. Snad to nebude trvat dlouho. Utkání bylo plné nečistých zákroků a s disciplínou to nebylo z naší strany moc valné. Mělo by se to výrazně zlepšit, pokud chceme opravdu myslet vysoko. 2 ČK není dobrá vizitka. Po Novém roce jedeme do tápající La Coruňi, takže tam musíme ztrátu dohnat. Jinak přeji všem dobrým fans Atletica pěkné svátky vánoční a štastný nový rok. Rok 2008 by mohl být pro Atletico velmi dobrý, nejen liga, ale i snad Pohár UEFA. Vivat ATLÉTICO MADRID !!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

a patří vám to, když ste nepochopili, že bez manicheho ste poloviční tak ste si nic jinýho než prohru nezasloužili

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele