19. kolo
12.01.2008 22:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Sevilla FC 2:0

Bilbao vyhrálo nad oslabenou Sevillou zaslouženě v poměru 2:0. Baskové vyhráli teprve druhý zápas v sezoně na domácím stadionu, tři získané body posunuly svěřence trenéra Caparrose v tabulce ze sedmnáctého místa na devátou příčku. Sevilla potvrdila, že v letošní sezoně se na hřištích soupeřů trápí a bez mnoha opor podala na San Mamés velmi odevzdaný výkon.

První střelu mělo na svědomí Bilbao, konkrétně útočník Aduriz, který se zmocnil míče po chybě hostujícího obránce Crespa a vyslal tvrdý projektil směrem k brance Sevilly, s ním si však poradil brankář De Sanctis. V 26. minutě nezvládli Sevillští protiútok čtyři na dva a dvě minuty nato přišel trest v podobně branky Bilbaa. David Lopez vymyslel krásnou přihrávku za hostující obranu a ofenzivní záložník Yeste přesnou střelou překonal gólmana De Sanctise – 1:0. V 35. minutě vstřelil hostující útočník Chevanton branku, která však v žádném případě nemohla platit, jelikož Chevanton dopravil míč do sítě rukou, za svoje počínaní uviděl Uruguayec žlutou kartu. V závěru poločasu musel trenér domácího mužstva Joaquin Caparros střídat zraněného gólmana Iraizoze, kterého nahradil Aranzubia.

I trenér Sevilly Manolo Jimenez musel nedobrovolně střídat, do druhého poločasu vyběhl na místo Crespa Brazilec Adriano. V 53. minutě musel předčasně do sprch Escude, obránce Sevilly udeřil ve výskoku Adurize a za svůj zákrok uviděl červenou kartu, nutno říci, že velmi přísnou. V 68. minutě poslal dobrou přihrávku za obranu hostí Yeste, na pas záložníka Bilbaa si naběhl Aduriz, jehož pokus vyrazil De Sanctis jen přes sebe a Susaeta neměl problém vstřelit branku – 2:0. O deset minut později spálil šanci na zkorigovaní skóre Duda, jenž z dobré pozice střílel jen do boční sítě. Brankou neskončil ani pokus Adriana z hranice pokutového území. V závěru utkání si Bilbao už výsledek pohlídalo a mohlo se radovat z důležitého vítězství.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Přeju Bilbau !!! Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Problémem Sevilly v letošní sezoně je to, že nevozí body ze hřišť soupeřů, ale myslím si,že tentokráte si ze stadionu Bilbaa odveze všechny 3.

Reagovat
smazaný uživatel

Prdlajs, odvezli si 2. Ale góly !!!

Reagovat
Laneey

Já Seville věřím,ale bude nám chybět hodně hráčů ,ale já věřím ve výhru ! SEVILLA FC 4EVER!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Vivat hrdé baskické Bilbao !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele