27. kolo
09.03.2008 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Real Valladolid 2:0

Poprvé v historii se dnes držela na San Mamés minuta ticha za oběti teroristických útoků organizace ETA. Athletic navíc porazil dvěma góly Gabilonda Valladolid a na sestupové pozice už má náskok čtyř bodů, což se v nesmírně našlapané dolní polovině tabulky cení zlatem. Valladolid už dělí od temných oblastí jen body dva.

Kdo ví, jak by se utkání vyvíjelo nebýt rychlé úvodní branky. Ta přišla už v páté minutě, kdy po dobré akci Fernanda Llorenteho (jeho jmenovec pro vykartování citelně chyběl Valladolidu) došel míč až ke Gabilondovi, který spíše splnil povinnost.

Valladolid se nicméně nenechal zaskočit a snažil se ihned o vyrovnání, v prvním poločase si vypracoval hned tři více než slušné příležitosti. Při těch se vyznamenal hlavně gólman Armando, jenž si poradil se Sesmou i dalekonosnou ránou Borjy.

Ještě šest minut před tím byl v dobré pozici Manchev, ale jeho hlavička bránu nenašla. Baskičtí lvi se dostali znovu do hry až ke konci poločasu. Ve 44. minutě už to mohlo být 2:0, jenže gólman Sergio Asenjo se proti hlavičce Llorenteho vyznamenal.

Krátce po úvodu druhé půle přišel další klíčový moment zápasu. Červenou kartu při něm uviděl hostující Pedro León a v tu chvíli už by si na Pucelu vsadil málokdo. Hosté zkoušeli štěstí střelami García Calva či Ogbecheho, ale chyba Sergia Asenja a z ní plynoucí druhý gól zajistily tři body pro Basky.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Athletic Bilbao už musí prolomit domácí nevýrazné výsledky. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Bilbao by mělo vyhrát.Tip 1-0

Reagovat
smazaný uživatel

jestli ted Athletic nevyhraje tak už asi nikdy...ale věřím jim Tip: 2:0 nebo 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo Athletic Bilbao !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele