28. kolo
01.04.2007 17:00 CET
5 : 4
(0:1)

Reportáž

Racing Santander - Athletic Bilbao 5:4

Jak na hokeji si museli připadat diváci na El Sardineru. Devět branek v jednom utkání je rekord této sezony v La Lize, z toho osm branek padlo v od 59. do 89. minuty, tedy za půl hodiny. Velký podíl na hokejovém skóre měl Nikola Žigič, který nasázel hattrick, na druhé straně se dvakrát prosadil Joseba Etxeberria. Santander si v krásném souboji prodloužil sérií zápasů bez porážky na šest (čtyři vítězství a dvě remízy) a bodově se dostal na metu 43 bodů - přesně na tu, kterou si v klubu před sezonou vytýčili. A to má Racing před sebou ještě deset utkání, výborná forma vynesla tým Miguela Angela Portugala na sedmou pozici s jednobodovou ztrátou na šesté Atlético, které drží poslední vstupenku do Evropy. Úplně jiné starosti má Athletic, který je stále na první sestupové pozici a z posledních pěti zápasů získal jediný bod.

Hned v šesté minutě se měnilo skóre poprvé. Pinillos složil před pokutovým územím Javiho Martineze, míč si postavil Luis Prieto a technickou ranou přes zeď překonal Antonia Tona. Po půlhodině hry centroval Žigič na Colsu, střední záložník Racingu branku netrefil. Zvýšit náskok hostujícího mužstva mohl Ismael Urzaiz, ale jeho střela z deseti metrů skončila vedle.

Druhé dějství začalo šancí Urzaize, v týdnu ještě nemocný útočník hlavičkoval jen do Arazubia. Ještě skoro před uplynutím hodiny hry to nevypadalo na velkou přestřelku, to ovšem změnil Cristian Fernandez, který odstartoval kolotoč osmi branek v poslední půlhodině utkání. Stoper Santanderu se vyšplhal nejvýše do vzduchu po centru Munitise a hlavičkoval přesně - 1:1. O tři minuty později strhl vedení na svoji stranu znovu Athletic, Joseba Etxeberria uvnitř pokutového území pravačkou překonal Tona - 1:2. Jenže další tři minuty nato po faulu Andera Murilla na Oscara Serrana měl k dispozici pokutový kop Ezequiel Garay a tradiční exekutor se nemýlil - 2:2.

V 70. minutě šli vůbec poprvé do vedení domácí, Javier Balboa našel centrem Nikola Žigiče a hora v útoku Racingu hlavou s přehledem zakončila - 3:2. Po uplynutí dalších sedmi minut se již podruhé v utkání prosadil Srb Žigič, když si naskočl na centrovaný přímý kop kolegy z útoku Munitise - 4:2. Na druhé straně vydoloval naději pro Bilbao svým druhým gólem Joseba Etxeberria, po pěkné individuální akci a ještě lepším zakončení snížil na 4:3.

Krásné utkání pokračovalo a v 83. minutě Andoni Iraola vyrovnal, 4:4, avšak poslední slova měl Nikola Žigič, který po další přihrávce od Munitise tentokráte nohou překonal Arazubia a zkompletoval svůj hattrick - 5:4.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (3)

Přidat komentář
Shevchenko

Reagovat
HOST*

Reagovat
Tsigi

Škoda že není takových zápasů víc hned by byl fotbal ještě zábavnější

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele