18. kolo
14.01.2007 17:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Gimnàstic Tarragona - Getafe CF 1:3

K velké řadě týmů, které si s poklidem smlsly na Násticu Tarragona, se toto kolo připojilo i Getafe. Madridský celek tak přerušil sérii dvou měsíců bez vyhraného ligového zápasu. Beznadějně poslední domácí sice opět hráli s velkým nadšením, avšak kvalita byla od začátku na straně soupeře. Důležité pro hosty bylo dostat se včas do vedení, což se jim na sto procent povedlo. Již v jedenácté minutě poslal Mario Cotelo centr z pravé strany na zadní tyč, kde číhal Vivar Dorado a bez větších problémů poslal svůj tým hlavičkou do vedení.

Nástic se nedokázal zvednout a Getafe bylo po celý první poločas jasně lepším celkem. Tuto nadvládu potvrdil dvě minuty před přestávkou Guiza, který se tak svým třináctým gólem vyrovnal Perníovi, jakožto nejlepšímu prvoligovému střelci v historii Getafe.

Ve druhém poločase se domácí Katalánci přece jenom dostali více do hry, k tradiční bojovnosti přidali řád nově příchozí Gil a Portillo a hnáni deseti tisícovkami diváků dokázali na svého soupeře vyvinout tlak a zatlačit jej do defenzívy. Odměnou sympatickému publiku byla branka na 1:2, o kterou se v 62. minutě postaral Llera. Nicméně naděje na vyrovnání trvala jen třináct minut. Čím blíže byl závěr utkání, tím více volného prostoru zůstávalo v obraně domácích. V minutě 75. toho beze zbytku využil Casquero a pečetil tak výhru svého týmu a dost možná definitivně pohřbil naděje Násticu na setrvání v nejvyšší soutěži.

Bojovný katalánský celek je s pouhopouhými devíti body jasně poslední a lepší zítřky se dají očekávat jen velmi těžko. Getafe naopak může po důležitých třech bodech opět směle bojovat o místa v Poháru UEFA, což byl předsezónní klubový cíl.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele