31. kolo
01.04.2006 22:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Barcelona - Real Madrid 1:1

El Clásico skončilo remízou. Ačkoliv hrála Barca velkou část utkání o jednoho muže silnější, nedokázala svou převahu zužitkovat, hosté pozorně bránili. Domácí vedli po sporné penaltě kterou proměnil Ronaldinho, Real vyrovnal Ronaldem, kterému zase pomohlo zranění Motty. Sudí nebyl příliš přesný, nepískl ruce ve vápně u Gravesena a Roberto Carlose ani třeba na druhé straně držení Oleguera. V dresu Barcy nastoupil vedle Puyola ve stoperské dvojici Motta, Oleguer napravo, Gio nalevo, v záloze Iniesta, za Real hrála tradiční sestava s Gutim, Baptistou a Zidanem ve středu pole.

První se osmělili hosté, ale Cicinhovu střelu Valdés kryl. Proti Casillasovi neuspěl na druhé straně s lobem Van Bommel ani vedle střílející Deco. Beckhamův trestný kop byl pro skákajícího Ramose příliš vysoký. První opravdu velkou možnost měla Barca. Zidane přišel o míč, Eto'o upláchl po levé straně, obešel Ramose, ale vše skvěle zachránil Casillas, Ronaldinho trefil v šanci jen Raúla Brava. Pak posoudil rozhodčí jako faul skluz Roberto Carlose na Van Bommel, ten situaci přifilmoval a kopala se penalta. Obránce Realu dostal žlutou kartu a Ronaldinho poslal Casillase na druhou stranu a přízemní střelou otevřel skóre.

O dvě minuty později fauloval Roberto Carlos Larssona, za řeči vůči pomeznímu sudímu dostal další žlutou kartu a byl vyloučen. Kouč Caro obětoval Robinha a nasadil do obrany Mejíu. Barca tlačila, šanci Eto'a na bližší tyči ale Casillas zneškodnil. Hosté ale brzo vyrovnali. Baptista vysunul Ronalda, Motta se zranil a nemohl ho atakovat a Ronaldo pěkným obloučkem přehodil vybíhajícího Valdése. Zraněného Mottu nahradil Belletti, do poločasu se ještě Barca zmohla na šanci Ronaldinha na vzdálenější tyči, ale Brazilec pálil nad.

Druhá půle začala očekávaným tlakem Barcy. Ronaldinho byl ale opět nepřesný v zakončení, Eto'ův pokus vyrazil Casillas konečky prstů. Na druhé straně střílel po centru Beckhama zblízka nad Baptista. Domácí měli problém dostávat se do šanci, pro zrychlení hry přišel z lavičky Giuly. Po hodině hry poslal Ronaldinho trestný kop těsně vedle branky hostí. Velkou šanci spálil po pasu Ronaldinha Larsson, ocitl se sám před Casillasem, ale neprostřelil ho. Běžecký souboj spolu svedli Ronaldo s Oleguerem, Ronaldo spadl, ale místo chtěné penalty viděl žlutou kartu za filmování.

Po přihrávce Bellettiho pálil nad Giuly, Eto'a vychytal Casillas. Ronaldinho trefil z trestného kopu jen zeď, míč se k němu odrazil zpět, tentokrát se Brazilec trefil mezi tyče, ale znovu zasáhl Casillas, stejně jako proti další šanci Eto´a. Puyol s Ramosem se srazili hlavami, situace využil fanoušek vběhl na hřiště a obdivně padl Ronaldinhovi k nohám. Casillas si poradil i se střelou zdálky Deka, Guilyho pokus vyrazil nad. Poslední šanci měl Larsson, hlavičkoval na zadní tyči, ale branku netrefil.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (595)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele