22. kolo
31.01.2004 19:30 CET
1 : 6
(0:2)

Reportáž

Málaga CF - Valencia CF 1:6

Valencia po sérii nepřesvědčivých výsledků a ligovém gólovém půstu zabrala v nejvyšší čas a potěšila své fanoušky pohodlnou šestibrankovou výhrou v Malaze. Hrdinou zápasu byl Brazilský útočník Ricardo Oliveira, který se po dlouhé době dostal opět do základní sestavy a hned vstřelil hattrick.

V první půli ale všechny pořádně vystrašil hostující obránce Mauricio Pellegrino. Necelý týden po tragédii Miklose Fehéra Pellegrino při sprintu upadl z ničeho nic na trávník. Pokoušel se vstát, ale opět spadl na trávník. Naštěstí se jednalo jen o mdloby a hráč byl odvezen do nemocnice. Na jeho místo v srdci Valencijské obrany nastoupil Carlos Marchena.

Valencia nastoupila opor Vicenteho (místo něj Xisco) a zraněného Aimara (místo něj Oliveira), ale nebylo to vůbec znát. Zejména Oliveira Malaze chyběl Angolan Edgar startující na africkém poháru národů a opět dostal příležitost v brance Arnau.

Valencii pomohl rychlý gól. Už ve čtvrté minutě centroval z pravého křídla Oliveira, Mista přeskočil Sanze a hlavičkoval podél gólmana Arnaua do sítě. Po čtvrthodině dvojnásobil vedení Valencie Oliveira. Garrido centroval od rohového praporku, Oliveira střílel z místa penaltového puntíku a nemýlil se. Noční můra Malagy pokračovala ve 24. minutě, když zahrál Arnau rukou mimo pokutového území a byl vyloučen. Kouč stáhl Insúu a poslal místo něj na hřiště Calatayuda. Malaga se zmohla jen na nakopávané míče do vápna soupeře, ale bez většího užitku.

Po změně stran zvýšil vedení hostí střelou mimo pokutového území pravačkou Marchena a definitivně zlomil Malagský odpor. Od čtvrtého gólu zachránil Malagu zákrokem na brankové čáře Sanz. Poté přišly dvě podobné akce. Při obou centroval Xisco a hlavou zakončoval Oliveira. Agónii Malagy ještě zvýšil Albelda, jež se ocitl tváří v tvář Calatayudovi a střelou z pravé strany pokutového území mu nedal žádnou šanci. Malou naplást připravil domácím fanouškům čtvrthodinu před koncem Salva, který je v Malaze na hostování právě z Valencie. Při sólové akci a dlouhém sprintu přešel přes dva obránce a levačkou přehodil Canizarese.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele