30. kolo
27.03.2004 21:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Athletic Bilbao 2:1

Dva góly Raula Tamuda stačily k vítězsví nad o dva hráče oslabeným Athleticem Bilbao. Espanyol se tak přiblížil na pouhé dva body k nesestupové příčce na níž je zatím Mallorca. Espanyolu pomohl raketový start. Wome pronikl hostí, přihrál Tamudovi, ten si všiml že brankář Aranzubía je příliš venku z branky, a tak ho překvapil a z těžkého úhlu překonal. Nabuzený Espanyol útočil dál i ve větru a děšti, jež panovaly pod Montjuicem. De la Pena vysunul Tamuda, ale míč mu na poslední chvíli ukopli obránci. Hlavička Tamuda po centru Vignala šla těsně vedle. Za hosty kontroval střelou vedle z hranice pokutového území Urzáiz. Espanyol dominoval, Maxi trefil tváří v tvář Aranzubíovi tyč. Tamudo nejlepší okamžik pro střelu prováhal, a tak mu stihl gólman Bilbaa zmenšit střelecký úhel a střelu zblokovat. Bilbao se vdruhé půli zlepšilo, Lacruz střílel z trestného kopu jen pár centimetrů vedle. Šanci střídajícího Jordi Cruyffa vyrazil Aranzubía nad břevno. Zápas se přiostřil červenou kartu viděl po zákroku na Tamuda hostující Lacruz. O minutu později fauloval ve vápně aktivního Tamuda Luis Prieto, byl také vyloučen a Tamudo vstřelil z penalty pro Espanyol tolik důležitý druhý gól. Bilbao stihlo už jen snížit, když Ezquerrovu střelu tečoval Pochettino, a ta se obloučkem snesla za záda gólmana Lemmense.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele