29. kolo
20.03.2004 19:30 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Real Madrid 4:2

Real Madrid si zajel pro čtyři góly do Bilbaa na San Mamés a jeho mistrovské ambice začínají být už kriticky ohrožené. Zápas zlomil dvěma góly v rozmezí dvou minut ve druhé půli krajní obránce Athletiku Bilbao Asier Del Horno.

Realu chyběl Raúl Bravo, jehož ve středu obrany nahradil Meíja, místo zraněného Ronalda hrál opět Solari. Po smuteční chvilce připravené k uctění památky obětí terorismu se Athletic do svého soupeře zakousl a dominoval první čtvrthodině. Svůj driblink vystavoval na odiv mladíček Iraola, když prošel přes Guti i Roberta Carlose, ale domácí z tlaku vytěžili jen nepříliš nebezpečnou Etxeberríovu střelu, ale jen do Casillasových rukavic. Po jednom z centrů se svíjel v nefotbalové pozici po zásahu míče do slabin Solari. Po čtvrthodině Real zvedl hlavu, jako první otestoval Aranzubíu střelou zdálky Roberto Carlos. Se štěstím se Real ubránil po nebezpečném centru agilního štírka Yesteho, když Casillas jeho pas jen vyrazil před sebe a nabíhající Tiko na něj jen těsně nedosáhl.

Hra se vyrovnala, Iraola v jednom z brejků domácích nejlepší možnost pro přihrávku prováhal. Další Etxeberríovu střelu zlikvidoval Casillas. Ofenzivu Realu táhl opět Figo, po jeho samostatné akci zachránil Bilbao od gólu jen fantastickým zákrokem gólman Aranzubía. Figo zatáhl míč po levé straně, uvolnil se směrem ke středu hřiště a vystřelil do šibenice. Aranzubía tygřím skokem jeho střelu konečky prstů vyrazil na roh a potvrdil sílící hlasy, jež ho vidí jako třetího gólmana v reprezentaci. Odražený míč po rohu se dostal k Salgadovi, ale jeho střelu zblokoval na poslední chvíli Etxeberría. Na druhé straně, po závaru v pokutovém území hostí, dobře hlavičkoval po centru Yesteho Iraola a Casillas měl co dělat, aby jeho pokus vyškrábl pryč. Zastřeloval se Del Horno, ale jeho rána šla vedle. Beckhamova technická střela z hranice vápna šla zase jen slabě do prostředka brány.

Do vedení poslal domácí chytře Yeste. Na hranici vápna stanul s míčem proti Helguerovi se Salgadem. Ani jeden z beků s ním nešel do souboje, a tak měl Yeste dost času připravit si míč na střelu a trefit levačkou nechytatelně a přesně k tyči. Helguera po této akci klesl do kolen a držel se za hlavu, takový nedůraz se nevidí snad ani u žáčků. Ještě do přestávky stihlo dát Bilbao ještě druhý gól. Na trestný kop nechali nevýše vyskočit Urzáize Helguera s Meíjou, a ten ťukl míč přesně k tyči.

Do druhé půle nastoupil po průplachu v kabině úplně jiný Real. Přidal na důrazu, agresivitě, oba týmy se předháněly v bojovnosti. Už v první minutě hosté snížili. Centrovaný míč hlavičkovali Zidane, Solari a Raúl už měl před sebou prázdnou branku a s přehledem napálil míč pod břevno. Střelu Roberta Carlose stihli domácí zblokovat, stejně jako Helguera pokus Etxeberríi. Poté už se Realu podařilo vyrovnat, když Zidaneho centr koníčkem proměnil v gól opět Raúl. Domácí to nezlomilo, Etxeberríovu další střelu Casillas jen vyrazil, na odražený míč spěchali Salgado s Lacruzem a Salgado trefil při odkopu přes míč i Lacruzovu hlavu, ale sudího píšťalka zůstala němá.

Vítězství zařídil pro Bilbao levý obránce Del Horno. Nejprve přeskočil při trestném kopu Iraoly Salgada a hlavou překonal Casillase. Poté si kalich hořkosti vypil až do dna stoper Helguera, který byl další hrubou chybou u třetího gólu za čtyř. Urzáiz vyhrál halvičkový souboj pro Del Horna, ten snadno obelstil Helgueru a prostřelil Casillase, který míč sice tečoval nohou, ale v cestě do sítě mu nezabránil. Od dalších gólů uchránil Madridské jejich brankář, když si poradil s další nebezpečnou Etxeberríovou střelou i se sólovým nájezdem Urzáize.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (43)

Přidat komentář
antimadrista

Reagovat
smazaný uživatel

Real je jakýsi celý vyšťavený. Nějakou pěknou akci už dlouho nezahrál. Bilbao se na nich zase chytne a vyhraje 3 : 1

Reagovat
HOST*Jiri - fcb

snad jo, ale moc tomu nevěřím. Čekám plichtu

Reagovat
HOST*wector

2:1 basky, Real už fakt dodělává ( ne že bych si stěžoval )

Reagovat
smazaný uživatel

Odborníci se zase projevili. Vzhledem k tomu, že hrajeme "Copu" a hned potom s Monacem, tak bereme remízu. Teď budeme ještě chvíli ztrácet, ale koncem dubna to nakopneme a všechny přejedeme. Už se nemůžu dočkat!

Reagovat
smazaný uživatel

No v Bilbau když uhrajem remizu tak budu hodne spokojenej! LM , LFP , Copa d.R, to je docelo hodne!!!A tady nám nekterí idioti to nesledujou nebo slou slepí????

Reagovat
HOST*yarda

Hm, nejspíš obé.

Reagovat
antimadrista

Jenom idiot může fandit tak zku...... klubu jako je Madrid.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, antimadristo, možná už jsem to jednou psal: žádný ubožák, který horko těžko umí psát, mě urazit nemůže... a ostatní fandy Madridu taky ne.

Reagovat
PJ

Skutečně inteligentní názor. Jak dlouho ti trvalo než si na to přišel?

Reagovat
antimadrista

Chvilku.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, to je taky vidět.

Reagovat
PJ

No já si myslim. Kdybys totiž přemejšlel (jestli to vůbec umíš) trochu dýl, tohle bys nenapsal...

Reagovat
antimadrista

To se hochu načekáš.

Reagovat
HOST*Joan

Máte jednu výhodu-zranil se vám Ronaldo. Portillo nejen běhá, ale taky hlavičkuje a nefláká se. Měli byste nasbírat co nejvíc bodů, dokud se nevrátí Ronaldo. Bude vás zase brzdit. Prodejte ho, a kupte Owena. ted to myslím v dobrým...

Reagovat
HOST*yarda

Hm, to si asi děláš prdel, ne? Ronaldo střílí naše rozhodující góly, Portillo dal pokud vím v sezóně svůj první. To bysme spíš měli stáhnout z hostování Morientese a poslat místo něj Portilla.

Reagovat
antimadrista

Portillo je váš největší talent a přitom ani zdaleka nesahá po kolena Sergia Garcíi.

Reagovat
HOST*Joan

Tipuju to na 1:1, jako minulej rok.

Reagovat
antimadrista

Co vůbec madristi řikáte tomu, že š. volby vyhrál velkej fanda Barcy Zapatero?

Reagovat
HOST*yarda

No a? Ale král je pořád stejný.

Reagovat
smazaný uživatel

Gratu pro Zaragozu!!! Zasloužili to protože velky tymi porazili!!!

Reagovat
HOST*yarda

Hm, musí se uznat, že bojovali jako lvi.

Reagovat
HOST*Joan

Viva el Zaragoza, tak ten tip měním, remíza by byla pro vás hodně. 3:1 para Bilbao...

Reagovat
smazaný uživatel

2-1! určitě jednička, baskové na remízu nehrajou

Reagovat
antimadrista

Přesně!

Reagovat
HOST*Joan

Nejlepší hráč Madridu je Casillas. V týto sezoně asi v kvalitě předběhne i Buffona, je fakt dobrej. Z madridský sestavy na něj nikdo nemá. Kdyby jste ho neměli, tak se odkryje vaše největší slabina-obrana, Casillas ji však skvěle eliminuje. Ted mě zase začnete kamenovat, protože se ten NÁZOR!!! zčásti týká proti Madridu, kdyby Merengues napsal něco takovýho o Barce, tak má pravdu. Já vím, na smrt nás katalánce nesnášíte.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, pokud je názor rozumně podán, pak není důvod ho kritizovat, do dělají jen volové. Můžou se ale vznést protiargumenty. S tím Casillasem máš částečně pravdu, s tou obranou taky, ale chlapci se už začínají sehrávat a budou čím dál lepší (např.Mejía). A mimochodem třenice tady rozdmýcháváte hlavně vy, fanoušci Barcy, tak se pak nediv, že jsem (jsme) na vás naštvaný/í. Apropo, ty jsi Katalánec?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja uznávam,že Barca je velkej tím a to jsem už pár krát napsal jenom vy Barcelonáki máte dve provokujících:antimadrista+barcelonák.A dál už no comment.Nejsou vubec poníženi ostatní tími v La Lize:Valencia,Depor,Barca,REAL jsou nekjlepší v LFP ale to už víme ,že Barca neni ve forme už 4 rok a když ten bl..... antimadrista začne stímy svoji pičovinama tak to je vrchol.No a odpovede na to dostávate...

Reagovat
antimadrista

Vidim, že jsi inteligentní chlapec Takže podle tebe Barca nemá formu?

Reagovat
HOST*yarda

R.Carlosi, nech ho být a neplýtvej "papírem", je to zbytečné, asi jako házení perel sviním, jestli rozumíš

Reagovat
HOST*Joan

Sí, soy catalr'...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, odkud? A píšeš španělsky proto, že je větší pravděpodobnost, že ti tu někdo porozumí?

Reagovat
antimadrista

A přitom náš Víctor Valdés je o mnoho lepší než Casillas...

Reagovat
smazaný uživatel

No tak otom sem mluvil jakej seš blbej!!! V Pro Fotbale bil Top 30 brankářu (ročnik 10.2003) a neni tam Valde ale Casillas je na 5 míste.Tak přestan zas ti svoje blbe keci!!! Ale jo Barca je ve forme, ve velkem forme!!!

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak tohle SKUTEČNĚ bez komentáře...

Reagovat
HOST*Joan

Taky bych si to rád myslel, ale Casillas je prozatím lepší.(nepřeháněj)

Reagovat
antimadrista

Není !

Reagovat
PJ

Reagovat
antimadrista

Titul je náš!

Reagovat
Kily

zapomeň

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, tak, zapomeň

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda,že z poslednich 9 bodu sme získali jenom 2 body ale La Ligu vyhrajem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
antimadrista

cha cha cha cha....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele