základní skupiny - skupina B, 3. kolo
25.06.2017 17:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Německo porazilo oslabený Kamerun a je první

Německá reprezentace končí skupinu B na první příčce poté, co sama porazila Kamerun a ještě Chile remizovalo. Zkrátka týmu trenéra Löwa dnes večer vše hrálo do karet. Kromě karty červené, kterou obdržel už po hodině hry Mabouka, to byly především branky Demirbaye a Wernera, jenž se trefil dvakrát.

Němci nastoupili proti Kamerunu opět v silné sestavě a usilovali o druhou výhru ve skupině. Trenér Löw měl před sebou jubilejní stopadesáté utkání na lavičce Die Nationalelf a chtěl stou výhru. Do základu postavil hráče jako Süle, Rüdiger, Kimmich, Rudy nebo Can, jenž měli defenzivní úkoly. Do útoku se měli hnát především Demirbay, Plattenhardt, kapitán Draxler či střelec Werner. Kamerun vsadil na Bassogoga, Aboubakara či Moukandja.

Kamerun se rozhodně nezalekl slavnějších jmen či zkušenějších protihráčů a dával o sobě od počátku vědět. Velmi sympaticky se prezentovala zejména ofenzivní linie, která hrála jednoduše, účelně, technicky. Na čele pak stál zejména aktivní Bassogog, který často pronikal skrz linii Němců. Jako když se protáhl okolo Plattenhardta a nahrál ve vápně číhajícímu Aboubakarovi, který však špatně zpracoval.

Právě útočník Aboubakar měl na starosti první vážnější akci Kamerunu, protože dostal ve vápně balon, zpracoval jej šikovně a zbavil se obránce. Nakonec stihl ještě vypálit, ale ani menší teč nenadělala brankáři ter Stegenovi starosti. Po dvaceti minutách se pokusili udeřit také Němci. Julian Draxler zpracoval balon po Plattenhardtově pasu a poslal ho k Canovi, který pálil těsně vedle!

O pár minut později zakončoval Joshua Kimmich krásný pas, jenže hlavičkoval mimo bránu! Deset minut před odchodem obou jedenáctek do kabin se pokoušel prosadit Demirbay, kterému naservíroval krásný pas Rudy. Jenže Demirbay uspěchal zakončení a jeho rána navíc žalostně postrádala přesnost.

Když už se Němcům zdálo, že by mohli začít odcházet do šatny, málem je Kamerun šokoval. Mabouka totiž parádně odcentroval do vápna, kam nabíhal Zambo Anguissa, jeho ránu z první ale ter Stegen zvládl vytěsnit nad! Trenér Joachim Löw byl zřejmě v šatně hodně slyšet, protože nástup do druhého poločasu zastihl Němce mnohem aktivnější.

Ofenzivnější mód Němci ukázali díky kombinaci mezi Demirbayem a Julianem Draxlerem. Druhý jmenovaný Demirbayovi vrátil balon krásnou a elegantní patičkou skrze obránce a záložník Demirbay prostřelil vše před sebou! Konečně Němcům spadl kámen ze srdce a jejich hra se stala klidnější.

O pár minut později udělala obrana Kamerunu další velkou chybu a bylo vidět, že se africký celek soustředí jen na ofenzívu. Zadní vrátka mohl naplno otevřít Canův pas na Tima Wernera, který byl překvapen a vlastně ani před brankářem nezakončil. Od brankáře se však balon dostal ke Kimmichovi a mladý univerzál pálil. Nepočítal ale s rychlostí brankáře Onduy, který se přemístil k tyči a jeho pokus vyrazil!

Po hodině hry si Kamerun svou pozici sám ještě zhoršil, protože Mabouka velmi ostře fauloval Cana a sudí Roldán jej po využití videa správně vyloučil. Němcům trvalo jen dvě minuty, než svou přesilovku o jednoho muže plně využili. Can totiž poslal do šestnáctky centr na hlavu Tima Wernera, který s využitím zemské přitažlivosti a odrazu míče poslal hlavou balon do sítě - 2:0.

Kamerun se nevzdal a ukázal, že ještě bude bojovat. Patnáct minut před koncem utkání totiž zůstal na pravém křídle úplně zapomenutý Ngamaleu, který našel krásným pasem Vincenta Aboubakara. Zkušenému útočníkovi se podařilo překonat ter Stegena a snížit. A nebylo to vše, protože pár minut před koncem definitivně rozhodl svou druhou brankou Werner. Mladý střelec dostal balon od Henrichse a přesně zakončil - 3:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
paver

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
ZB 07

Kamerun postup

Reagovat
Coutinho10

zatim hrajou dobre, ale skoda, ze nerozhoduje vzajemnej zapas, ale skore, takze Kamerun musi vyhrat o 2 goly stejne jako Australie

Reagovat
ZB 07

Fakt? Tak to je blbý no, spoléhal jsem na ten vzájemnej zápas

Reagovat
Coutinho10

ja prave taky az pak me zarazil Pečene, kdyz to behem 1. polocasu zminil a tady v clanku v 1. odstavci to je taky...a ted uz asi neresitelny btw. Australie skoda mohli dat do polocasu na 2:0 a malem to meli, ale sanci porad maj slusnou

Reagovat
ZB 07

Já hlavně nechci, aby postoupilo Německo, ale zatím to na obrat Kamerunu moc nevypadá Ale Australani hrajou dobře, sleduju to tak po očku a postup není nereálnej

Reagovat
Coutinho10

jj taky nechci dal Nemce...Australie stejne jako Kamerun taky sympatickej vykon...fakt velka skoda ty tutovky nakonci polocasu, jak to prestrelil..

Reagovat
ZB 07

Kamerun už je asi hotovej, ale ta červená udělala teda solidní zmatek

Reagovat
Coutinho10

jj s tim videem do budoucna bude jeste hodne srandy

Reagovat
ZB 07

Kamerunci jsou postupu blíž, než si myslí...škoda, že to trochu komplikuje Austrálie

Reagovat
Kixi Syhimour

Gooooooooooooool

Reagovat
Kepy_FCB

Tvl cmoudi si ty cernousky pekne vodi

Reagovat
Kixi Syhimour

Video

Reagovat
fabec1222

Krásné použití videa

Reagovat
Kixi Syhimour

Však se jenom spletl no ale to video využili

Reagovat
Kixi Syhimour

Výborně

Reagovat
Kixi Syhimour

Chile

Reagovat
El Campeon

neskutečné Wernerovo zakončení

Reagovat
smazaný uživatel

Ter Stegen taky dobré, koukám.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele