základní skupiny - skupina B, 2. kolo
22.06.2017 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Kamerun - Austrálie 1:1

Po prohrách z úvodních zápasů Konfederačního poháru potřebovaly národní týmy Austrálie a Kamerunu ve vzájemném zápase nutně bodovat, aby si ještě udržely naději na postup do vyřazovací fáze. To se nakonec oběma zúčastněným povedlo, jenže výsledek 1:1 je přesto odsouvá na druhou kolej s malými šancemi na úspěch.

Na samém sklonku první půle se postaral o průlom skóre André Anguissa, ovšem kamerunské vedení nemělo dlouhého trvání. Čtvrthodinu po změně stran totiž srovnal Mark Milligan z pokutového kopu po faulu na Alexe Gersbacha. Otevřené utkání plné šancí na obou stranách již žádnou další trefu nepřineslo, a tak musí Australané v závěrečném zápase skupiny triumfovat proti Chile, zatímco Kamerunce čeká neméně tvrdý oříšek v podobě přemožení německých mistrů světa.

Lepší nástup do hry měla Austrálie, která se prezentovala sympatickým dojmem již v zahajovacím zápase s Němci, přestože nakonec prohrála 3:2. Hned v druhé minutě měl první gól odpoledne na kopačkách Robbie Kruse, ovšem jeho rána postrádala razanci a brankář Ondoa míč bez větších problémů sbalil do náruče.

Postupem první půle ovšem převzali iniciativu Kamerunci. Dva střelecké pokusy Vincenta Aboubakara si ještě cestu mezi tři tyče neproklestily, ovšem v první minutě nastavení se o ukázkový "gól do šatny" postaral André Anguissa, jenž perfektně sladil svůj náběh za vytaženou australskou obranu s dlouhým pasem Michaela Ngadeu-Ngajuie a jemným obloučkem překonal i vyběhnuvšího brankáře Ryana.

Hned po přestávce dostal výtečnou příležitost srovnat Tomi Juric po ideálním pasu Leckieho, avšak z bezprostřední blízkosti přestřelil. Na opačné straně o sobě dal znovu vědět aktivní Aboubakar, jehož další rána z hloubi šestnáctky skončila těsně vedle Ryanovy brány. Jen pár minut nato se již Australané dočkali, když Gersbachův nebezpečný výpad zastavil Ernest Mabouka pouze za cenu faulu a sudí Mažič i s následným potvrzením od videorozhodčího nařídil pokutový kop. Z toho Mark Milligan nezaváhal a trefil přesně dolní levý kout branky.

Ve zbytku utkání se ještě k několika dalším hlavičkovým pokusům prodral neúnavný Vincent Aboubakar, ale zapsat se do listiny střelců mu zkrátka nebylo přáno a Matthew Ryan mohl jeho nepřesné pokusy bezpečně kontrolovat. Utkání, v němž oba zúčastnění potřebovali nutně vyhrát, tak skončilo z jejich pohledu neuspokojivou remízou 1:1.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
paver

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to nekde v TV?

Reagovat
Benfica

STV 2, TVP 1

Reagovat
Benfica

Tak len TVP 1

Reagovat
smazaný uživatel

dik, ale nevlastnim

Reagovat
Benfica

Reagovat
ZB 07

Ten kurz na Kamerun

Reagovat
Shevchenko

?

Reagovat
ZB 07

Austrálie určitě není favorit.

Reagovat
Shevchenko

Podle mě byla teda.

Reagovat
ZB 07

19 - 5 na střely pro Kamerun...to mluví docela jasně. Kdyby nebyl Aboubakar vemeno, tak dneska museli vyhrát.

Reagovat
Shevchenko

Klasičtí Afričani

Reagovat
ZB 07

Ta jejich technika je hrozná no

Reagovat
ZB 07

Návštěva teda žalostná...

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda ze APN nevyhral niekto s trojce Alzirsko, Ghana, Senegal. Ti by mali proti Nemecku a Cile urcite o dost vacsiu sancu, Kamerun ma momentalne priemerny az podpriemerny kader, ved najslabsi Kamerun v historii vyhral APN...nic proti ako.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele