základní skupiny - skupina B, 3. kolo
25.06.2017 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Chilané remizovali s Austrálií a slaví postup do semifinále

Více než hodinu si chilská reprezentace se svými postupovými šancemi notně zahrávala. Jihoameričané totiž v souboji s Austrálií po první půli prohrávali gólem Troisiho a dobře věděli, že navýšení australského náskoku znamená předčasné vypadnutí z turnaje. V sedmašedesáté minutě se však přece jen prosadil střídající Martín Rodríguez a výsledek 1:1 pak vydržel až do samého konce. Chilané tak jdou ze skupiny B dále z druhého místa a ve středečním semifinále se utkají s Portugalskem.

Australané šli do zápasu s cílem zvítězit přinejmenším rozdílem dvou branek a v úvodní pětačtyřicetiminutovce dělali úspěšně vše pro to, aby se jim vážně favorita podařilo zaskočit. První útočné výpady sice měli na svědomí Chilané, ale brankář Matthew Ryan si s pokusy Artura Vidala i Eduarda Vargase bez větších potíží poradil.

Na opačné straně již uzdravený Claudio Bravo zasahoval proti ráně Luonga, ovšem tři minuty před odchodem do kabin přece jenom kapituloval. Australané, kteří se soupeři fyzicky vyrovnali i za cenu tří žlutých karet jen za první poločas, totiž krátce před přestávkou podnikli rychlý kontr do rozhozené chilské obrany. Výsledkem byl poněkud šťastně odražený míč k nohám Jamese Troisiho, jemuž se tváří v tvář Bravovi povedlo zachovat klid a vyběhnuvšího chilského brankáře překonat jemným obloučkem.

Konec první půle nabídl po jedné velké šanci na obou stranách, avšak jak Vidal, tak Sainsbury nabídnuté příležitosti zahodili nepřesným zakončením. Po změně stran již Chilané převzali otěže zápasu a zdálo se, že je jen otázkou času, než se jejich honba za vyrovnáním naplní.

Se střelami Vargase s Alexisem si ještě Matthew Ryan poradil, ale v sedmašedesáté minutě už musel bezmocně lovit míč ze sítě, když jej australská obrana nechala na holičkách proti osamocenému Martínu Rodríguezovi. Tomu v pokutovém území přistrčil míč hlavou Eduardo Vargas a střídající chilský forvard snadno prostrčil míč za Ryanova záda.

Ani ve závěrečné dvacetiminutovce šance před oběma brankami neustávaly a možnost strhnout vedení na svou stranu dostali aktivní Vargas, stejně jako Ryan McGowan. Oba však v nadějných pozicích minuli, a tak utkání dospělo k zasloužené remíze 1:1, která v turnaji posouvá dále národní tým Chile.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
paver

2:0

Reagovat
Kixi Syhimour

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele