Další články

Hora a Petrák dostali od disciplinární komise za vyloučení čtyřzápasové tresty

Jakub Hora z Českých Budějovic a Ondřej Petrák z Bohemians 1905 si nezahrají čtyři soutěžní zápasy. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace oba záložníky potrestala za vyloučení v nedělních duelech osmého kola nejvyšší soutěže.

Bývalý hráč bundesligy Petrák posílil Bohemians 1905

Bohemians 1905 posílil někdejší mládežnický reprezentant Ondřej Petrák. Devětadvacetiletý defenzivní záložník přestoupil do Ďolíčku po takřka dvouletém angažmá ve Slovanu Bratislava, předtím působil přes šest let v německých soutěžích. Za Norimberk odehrál 33 bundesligových zápasů, jinak v klubu působil ve druhé lize stejně jako pak i s Dynamem Drážďany.

Češi v zahraničí: Krmenčík zařídil pohár, Darida skóroval, Vaclík se loučil

Záložník Vladimír Darida se střelecky prosadil v dresu Herthy Berlín na půdě Hoffenheimu. Gól zaznamenal i v kyperské lize i Josef Kvída z Pafosu či na Slovensku Ondřej Chvěja. Nejcennější branku ovšem vstřelil za PAOK Soluň Michael Krmenčík. V 90. minutě rozhodl o vítězství nad Olympiakosem a zisku řeckého poháru...

Petrák končí v Německu, bude hrát za Slovan Bratislava

Ondřej Petrák po šesti a půl letech letech v Německu přestoupil do Slovanu Bratislava, kde podepsal tříletý kontrakt. Osmadvacetiletý defenzivní záložník naposledy působil v Dynamu Drážďany, jež sestoupilo do třetí ligy.

Češi v zahraničí: Škoda zlomil Muslerovi nohu, pak gólem porazil Galatasaray

Bývalý útočník Slavie Milan Škoda se trefil v turecké lize a pomohl svému Rizesporu porazit Galatasaray Istanbul, ovšem také nešťastně zranil uruguayského brankáře Fernanda Musleru. V Polsku se trefil kapitán Rakówa Czestochowa Tomáš Petrášek.

Češi v zahraničí: Pekhart rozhodl o vítězství Legie, Schick pomohl k obratu

Útočník Tomáš Pekhart rozhodl jedinou brankou prestižní zápas polské Ekstraklasy, ve kterém jeho Legia Varšava přetlačila Lech Poznaň. Patrik Schick vyrovnal za Lipsko v zápase proti Kölnu na 1:1 a pomohl mu k obratu v zápase. Důležitou výhru oslavili v bundeslize Jiří Pavlenka a Theo Gebre Selassie z Brém, které vyhrály na půdě Schalke. Češi už se zapojili do lig také v Maďarsku a Litvě.

Petrák mezi nakaženými není, z karantény je trochu v šoku

Středopolař Ondřej Petrák stejně jako další český záložník Josef Hušbauer nepatří mezi hráče Dynama Drážďany, kteří se nakazili koronavirem. V pondělí ho čeká další test. Se spoluhráči jsou v mírném šoku z toho, že týden před obnoveným začátkem druhé německé ligy museli nastoupit do dvoutýdenní karantény. Saský celek restart sezony nestihne a Petrák netuší, co bude dál.

Drážďany nestihnou restart sezony. Kvůli dalším dvěma nakaženým mají karanténu

Týden před obnovením soutěží v Německu mají druholigové Drážďany další dva hráče nakažené koronavirem a celému týmu byla nařízena dvoutýdenní karanténa. V Dynamu působí i česká dvojice Ondřej Petrák, Josef Hušbauer, který podle agenta mezi nemocnými není. Původně měl saský klub po dvouměsíční pauze kvůli pandemii znovu hrát soutěžní zápas 17. května v Hannoveru, nyní restart sezony nestihne.

Češi v zahraničí: Ondrášek zase zářil, Pospíšil rozhodl z penalty

Zdeněk Ondrášek začala v dresu Dallasu v zámořské Major League Soccer ve velkém stylu. Po střeleckém úspěchu v prvním kole se trefil i tentokrát proti Montrealu, navíc si připsal i asistenci. V polské lize zase rozhodl o vítězství Jagiellonie Bialystok proměněnou penaltou záložník Martin Pospíšil.

Češi v zahraničí: Schick dal gól za Lipsko. Bartl pomohl porazit Piast, trefil se i Škoda

Střelecky vydařený víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích. Patrik Schick skóroval v dresu bundesligového Lipska, v Turecku se zase zadařilo Milanu Škodovi v barvách Rizesporu. K vítězství svého Rakówa Czestochowa nad Piastem Gliwice pomohl krásnou brankou Daniel Bartl. V Polsku dal gól i Michal Papadopulos. V Maďarsku se trefil David Vaněček a v zámořské Major League Soccer hned v úvodním zápase Zdeněk Ondrášek.

Češi v zahraničí: Vydrovi to pálí. Premiérově se trefili Pekhart a Břečka

Matěj Vydra se podruhé v řadě trefil v anglické lize za Burnley. Tomáš Souček naopak na Anfieldu proti Liverpoolu odehrál jen něco málo přes poločas kvůli zranění. V polské lize se trefili dva Češi, zatímco Tomáši Petráškovi a jeho Rakówu to na body nestačilo. Tomáš Pekhart pečetil vítězství Legie Varšava svou první brankou po přestupu. Premiérový gól vstřelil i obránce Tomáš Břečka v Turecku.

Češi v zahraničí: Schick byl mužem zápasu, Vydra rozhodl, Vaněček protáhl sérii

Reprezentační útočník Patrik Schick pomohl gólem k vítězství Lipska nad Brémami 3:0, navrch dostal cenu pro nejlepšího hráče zápasu. Matěj Vydra zase rozhodl prvním gólem v této sezoně Premier League o vítězství Burnley na hřišti Southamptonu. Dařilo se i hráčům v menších ligách. Na remíze Rakówa Czestochowa s Legií Varšava měl v polské Ekstraklase nemalý podíl Petr Schwarz. David Vaněček další trefou zase protáhl svou střeleckou šňůru v Maďarsku.

Petrák odešel z Norimberku hostovat do Drážďan

Ondřej Petrák odešel z Norimberku do jiného druholigového německého klubu Drážďan na půlroční hostování s opcí. V posledním týmu tabulky se sejde s krajanem a dalším záložníkem Josefem Hušbauerem, kterého si Drážďany vypůjčily z pražské Slavie.

Češi v zahraničí: Koubek zlikvidoval penaltu, trefili se Schwarz s Pekhartem

Po střeleckých hodech o minulém víkendu tentokrát čeští střelci tak produktivní nebyli. Vytáhl se ale brankář Tomáš Koubek, který v bundeslize zlikvidoval pokutový kop a pomohl k vítězství svého Augsburgu. V polské lize skóroval Petr Schwarz za Raków, trefil se také Tomáš Pekhart v barvách druholigového španělského Las Palmas.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele