Další články

Češi v zahraničí: Gebre Selassie rozhodl o výhře, Vaclík vyhrál derby, Zlámal semifinále

Před brankami soupeřů se znovu blýskli čeští obránci. Theodor Gebre Selassie se rozhodl o vítězství Werderu Brémy nad Freiburgem. Ve druhé nizozemské lize se prosadil další bek Josef Kvída a také útočník Alkmaaru Ondřej Mihálik. Brankář Tomáš Vaclík si užil vítězné sevillské derby. Jiný gólman Zdeněk Zlámal zase postoupil s Hearts do finále skotského poháru.

Češi v zahraničí: Střelecký víkend! Góly padaly od Švýcarska po Maďarsko

Čeští fotbalisté v zahraničí prožili celkem vydařený střelecký víkend. Marek Suchý rozhodl o vítězství Basileje. V Maďarsku se trefil Michael Rabušic, ve druhé nizozemské lize skóroval za béčko Ajaxu Václav Černý a Jaroslav Navrátil z Go Ahead Eagles se prosadil dokonce dvakrát v zápase proti Dordrechtu. Ondřej Vaněk z ruské Ufy zase i za svůj kratičký pobyt na trávníku stihl dvě asistence proti CSKA Moskva.

Češi v zahraničí: Necid dal pátý gól, Kadeřábek oslavil stovku

Tomáš Necid vstřelil za Den Haag svůj pátý gól v nizozemské Eredivisie. Obránce Pavel Kadeřábek zase oslavil jubilejní 100. zápas v bundeslize. Po čtvrt roce vychytal vítězství pro Hearts brankář Zdeněk Zlámal. Do základní sestavy se v tureckém Alanyasporu prosadil útočník Josef Šural. A raritní zápas se hrál ve druhé polské lize, zasáhlo do něj hned pět českých hráčů.

Češi v zahraničí: Schick se vrátil na hřiště, poprvé v základu byl Šural

Josef Šural nastoupil v Turecku poprvé v základní sestavě, ale z povedeného výsledku se jeho Alanyaspor těšit nemohl. V úvodní jedenáctce dostal možnost i záložník nizozemského Eindhovenu Michal Sadílek. Po zranění se alespoň na pár minut vrátil na trávník Patrik Schick.

Češi v zahraničí: Střelecky se dařilo obráncům, Sivok skóroval proti Maccabi

Hned několik českých gólů viděli fanoušci v evropských soutěžích. Bývalý reprezentant Tomáš Sivok zachránil v izraelské lize bod pro Maccabi Petah Tikva v souboji se slavnějším Maccabi Tel Aviv. Lukáš Mareček z belgického Lokerenu pokořil Gent. Filip Twardzik pomohl na Slovensku skolit Ružomberku mistrovskou Trnavu. Češi dávali góly také ve druhé polské lize - trefili se Kubáň, Petrášek a Schwarz. Divočinu zase ve Skotsku zažil brankář Zlámal...

Češi v zahraničí: Čechům v Itálii se dařilo. Schick skóroval, Krejčí asistoval

Patrik Schick využil bezezbytku možnost nastoupit v základu AS Řím a skóroval proti Sampdorii. V Itálii se vedlo také Ladislavu Krejčímu, jenž asistoval u vyrovnávacího gólu Bologni. Gólovou přihrávku zapsal do statistik i Vladimír Darida, jenž ale s Herthou na tak pěkný výsledek nedosáhl. A útočník Zdeněk Ondrášek znovu seřídil mířidla v polské lize.

Češi v zahraničí: Střelecky vydařený víkend. Skórovali Mareček, Rada i Lecjaks

Českým fotbalistům se o víkendu střelecky dařilo. Za belgický Lokeren se trefil Lukáš Mareček a o vítězství Lokomotivy Záhřeb v chorvatské lize rozhodl Jan Lecjaks. K výhře Trnavy přispěl na Slovensku Jakub Rada a dvakrát se dokonce prosadil Tomáš Petrášek z Czestochowé, s níž vede druhou polskou ligu. Asistencí se blýskli v bundeslize Pavel Kadeřábek a také v polské Ekstraklase Adam Hloušek...

Češi v zahraničí: Víkend plný asistencí. Kraloval Kadeřábek

Čeští fotbalisté tentokrát v zahraničních ligách především přihrávali. Dvě gólové nahrávky si zapsal obránce Hoffenheimu Pavel Kadeřábek. Brankové asistenci však zapsali do statistiky také Martin Pospíšil v Polsku, či reprezentant David Pavelka v Turecku. Zápas na půdě Barcelony má za sebou brankář Tomáš Vaclík ze Sevilly.

Češi v zahraničí: Trefil se Novák v Turecku, Vaclík vede se Sevillou ligu

Gólově úrodný víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničí. Skórovat se podařilo v turecké lize Filipu Novákovi, v Polsku Michalu Papadopulosovi, či na slovensku obránci Filipu Kašovi. Brankář Tomáš Vaclík vede se Sevillou španělskou LaLigu a totéž navzdory první porážce v sezóně platí pro Zdeňka Zlámala a jeho Hearts ve Skotsku...

Češi v zahraničí: Necid se poprvé trefil v lize, Čech se zranil

Útočník Tomáš Necid vstřelil první ligový gól za ADO Den Haag v nizozemské lize a navázal tak na dvě trefy z poháru. O poznání horší víkend zažil brankář Petr Čech, který musel střídat kvůli zranění. Tomáš Vaclík v dresu Sevilly byl zase svědkem zřícení tribuny v Eibaru, kde jen díky štěstí nedošlo k vážným zraněním.

Češi v zahraničí: Poprvé se trefil Vydra, Čech překonal tisícovku a Vaclík chytil penaltu

Dva čeští brankáři-legionáři mají za sebou obzvlášť povedený víkend. Petr Čech přispěl k vítězství Arsenalu 2:0 nad Evertonem a zapsal se do dějin Premier League jako první brankář, který dosáhl na 1000 úspěšných zákroků. Tomáš Vaclík ze Sevilly zase zlikvidoval penaltu na hřišti Levante a se spoluhráči mohl oslavit vítězství 6:2. Drobnou oslavu si zaslouží i útočník Matěj Vydra.

Češi v zahraničí: Ondrášek i Papadopulos skórovali v Polsku, Jedlička dostal kuriózní gól

Dva čeští útočníci se prosadili v polské lize. Zdeněk Ondrášek se drží na čele tabulky střelců a Wisle Krakov pomohl k výhře ve šlágru s Lechií Gdaňsk. Prosadil se také další český hroťák Michal Papadopulos z Gliwic. Bláznivý gól dostal na Slovensku český brankář Martin Jedlička ve šlágru, který jeho Dunajská Streda prohrála v Bratislavě se Slovanem.

Češi v zahraničí: Ondrášek dál řádí, další kosila zranění

Zdeněk Ondrášek přidal v Polsku šestý gól v sezóně a drží vedení v tabulce střelců. Bořek Dočkal v Americe sice přidal další asistenci, ale pak musel střídat a přijde o reprezentační sraz. Stejně jako brankář Jiří Pavlenka z Brém, který po srážce se soupeřem dokonce skončil v nemocnici. A jak se vedlo ostatním Čechům za hranicemi?

Češi v zahraničí: Ondrášek dál pálí, trefil se i Gebre Selassie

Útočník Zdeněk Ondrášek vede tabulku střelců polské ligy. O víkendu dal už svou pátou branku v sezóně v šestém utkání. V úvodním kole bundesligy zařídil remízu Brém s Hannoverem obránce Theo Gebre Selassie. Trefil se i Filip Novák za turecký Trabzonspor. A dařilo se také českým brankářům v elitních ligách...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele