Další články

Plzeňský obránce Kaša je po operaci kolena a zřejmě mu skončila sezona

Filip Kaša z Plzně podstoupil operaci kolena a podle klubového webu ho čeká několikatýdenní pauza. Osmadvacetiletý obránce vedoucímu týmu první ligy už ve zbytku této sezony zřejmě nepomůže.

Plzeňský Kaša dostal trest na tři zápasy a v této sezoně dohrál

Plzeňský Filip Kaša dostal zákaz startu na tři zápasy a sezona pro něj předčasně skončila. Obránce západočeského klubu doplatil na vyloučení v nedělním ligovém duelu s Pardubicemi a vedle zbývajících dvou kol si nezahraje ani dnešní finále poháru se Slavií. O výši trestu informovala v komuniké Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace.

Matějovský a Kaša dostali za fauly trest na tři utkání

Marek Matějovský z Mladé Boleslavi a Filip Kaša z Plzně dostali od disciplinární komise Ligové fotbalové asociace za surové fauly trest zákazu startu ve třech soutěžních utkáních. Komise zároveň zahájila řízení s libereckým Martinem Koscelníkem, který po hrubém zákroku zranil Davida Limberského a chybně nebyl vyloučen.

Viktorii Plzeň posílili Kaša a Káčer ze Žiliny

Plzeň posílili obránce Filip Kaša a slovenský středopolař Miroslav Káčer. Oba získala Viktoria jako volné hráče ze Žiliny a podepsala s nimi smlouvy na tři roky. Západočeský klub o tom informoval na svém webu.

Káčer a Kaša by po konci v Žilině mohli posílit Plzeň

Viktorii Plzeň by podle slovenských médií mohli posílit záložník Miroslav Káčer a český obránce Filip Kaša. Oba hráči na konci března dostali výpověď v Žilině, která je v likvidaci. Viktoria potenciální posily na dotaz ČTK nekomentovala.

Češi v zahraničí: Ondrášek zase zářil, Pospíšil rozhodl z penalty

Zdeněk Ondrášek začala v dresu Dallasu v zámořské Major League Soccer ve velkém stylu. Po střeleckém úspěchu v prvním kole se trefil i tentokrát proti Montrealu, navíc si připsal i asistenci. V polské lize zase rozhodl o vítězství Jagiellonie Bialystok proměněnou penaltou záložník Martin Pospíšil.

Češi v zahraničí: Schick dal gól za Lipsko. Bartl pomohl porazit Piast, trefil se i Škoda

Střelecky vydařený víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích. Patrik Schick skóroval v dresu bundesligového Lipska, v Turecku se zase zadařilo Milanu Škodovi v barvách Rizesporu. K vítězství svého Rakówa Czestochowa nad Piastem Gliwice pomohl krásnou brankou Daniel Bartl. V Polsku dal gól i Michal Papadopulos. V Maďarsku se trefil David Vaněček a v zámořské Major League Soccer hned v úvodním zápase Zdeněk Ondrášek.

Češi v zahraničí: Schick byl mužem zápasu, Vydra rozhodl, Vaněček protáhl sérii

Reprezentační útočník Patrik Schick pomohl gólem k vítězství Lipska nad Brémami 3:0, navrch dostal cenu pro nejlepšího hráče zápasu. Matěj Vydra zase rozhodl prvním gólem v této sezoně Premier League o vítězství Burnley na hřišti Southamptonu. Dařilo se i hráčům v menších ligách. Na remíze Rakówa Czestochowa s Legií Varšava měl v polské Ekstraklase nemalý podíl Petr Schwarz. David Vaněček další trefou zase protáhl svou střeleckou šňůru v Maďarsku.

Češi v zahraničí: Čelůstka skóroval, Schick přidal asistenci

Pouze Ondřej Čelůstka dokázal z českých fotbalistů působících v zahraničních soutěžích o víkendu skórovat, nepočítáme-li tedy vlastní branku Stefana Simiče z chorvatského Hajduku Split. Opora zadních řad české reprezentace zacílila přesně v barvách Antalyasporu proti bývalému zaměstnavateli Trabzonsporu. Zadařilo se i Patriku Schickovi, který si v dresu Lipska připsal asistenci.

Češi v zahraničí: Dva rozdílné góly v bundeslize. Trefili se Schick i Darida

Dva české zásahy v německé bundeslize přinesl víkendový program. Nádherně se trefil Patrik Schick v dresu Lipska v Paderbornu, naopak branka Vladimíra Daridy do sítě Borussie Dortmund se s klidným svědomím označit jako velmi šťastná. Čisté konto ve Španělsku vychytal Tomáš Vaclík. Jeho Sevilla se drží stále v závěsu za giganty Barcelonou a Realem Madrid.

Češi v zahraničí: Poprvé v Polsku skóroval Jablonský, Necid se blýskl dvěma brankami

Střelecky se dařilo českým fotbalistům v Nizozemsku. Dvěma brankami v dresu nizozemského Den Haagu se blýskl útočník Tomáš Necid. V pátek se trefil také záložník Richard Sedláček z rezervy Alkmaaru. Skóroval i Filip Twardzik ze slovenského Ružomberku, David Vaněček v Maďarsku a v pondělní dohrávce také první branku v polské lize vstřelil obránce David Jablonský. Naopak do vlastní sítě zamířil v bundeslize obránce Hoffenheimu Pavel Kadeřábek.

Češi v zahraničí: Koubek zlikvidoval penaltu, trefili se Schwarz s Pekhartem

Po střeleckých hodech o minulém víkendu tentokrát čeští střelci tak produktivní nebyli. Vytáhl se ale brankář Tomáš Koubek, který v bundeslize zlikvidoval pokutový kop a pomohl k vítězství svého Augsburgu. V polské lize skóroval Petr Schwarz za Raków, trefil se také Tomáš Pekhart v barvách druholigového španělského Las Palmas.

Češi v zahraničí: Střelecky povedený víkend a Vaclíkova chycená penalta

Střelecky vydařený víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničí. Pavel Kadeřábek a Theo Gebre Selassie se postarali o dva góly v bundeslize. Michal Sadílek dal branku z PSV Eindhoven a dva české zásahy byly k vidění i v Polsku. K tomu Tomáš Vaclík zlikvidoval penaltu Diegu Costovi. Podívejte se.

Češi v zahraničí: Darida byl v bundeslize vyloučen, Simič přihlížel kuriózní brance

Uplynulý prodloužený víkend byl na velké výkony českých fotbalistů v zahraničí trochu skoupý. V Polsku si asistenci připsal Tomáš Přikryl, jinak to ale žádná velká sláva nebyla. Pozornost upoutalo jistě vyloučení Vladimíra Daridy v bundeslize za šest minut a extrémně kuriózní gól Hajduku Split, v jehož obraně hrál Stefan Simič.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele