Další články

Bývalý reprezentant Pudil končí v 35 letech kariéru

Bývalý český reprezentant Daniel Pudil se v neděli rozloučí se svou profesionální kariérou. Pětatřicetiletý obránce nebo záložník odehraje poslední zápas v dresu druholigové Viktorie Žižkov proti Táborsku, v němž bude jeho tým usilovat o udržení konečného čtvrtého místa. Klub to oznámil na svém webu.

Pudil odešel z Mladé Boleslavi do druholigového Žižkova

Univerzál Daniel Pudil po roce opustil Mladou Boleslav a přestoupil do druholigového Žižkova, s nímž podepsal smlouvu na jednu sezonu. Viktoria o angažování čtyřiatřicetiletého obránce či záložníka informovala prostřednictvím videa na svých sociálních sítích.

Pudil po návratu z Anglie a karanténě začal trénovat s Boleslaví

Mladoboleslavský obránce Daniel Pudil se zapojil do týmového tréninku o dva týdny později než jeho spoluhráči. Čtyřiatřicetiletý univerzál totiž po návratu od rodiny v Anglii musel absolvovat test na koronavirus a nastoupit čtrnáctidenní karanténu.

Není to o mně a Matějovském, musíme uspět jako tým, řekl Pudil

Hráči Mladé Boleslavi budou ve 2. předkole Evropské ligy proti kazašskému mužstvu Ordabasy Šymkent spoléhat na ostřílené duo Marek Matějovský a Daniel Pudil, kteří mají pomoci nezkušeným spoluhráčům s pohárovými boji. Třiatřicetiletý Pudil se role mentora nebrání, zároveň je ale podle něj potřeba, aby všichni hráči splnili to, co se od nich očekává.

V tomhle týmu vidím sílu, řekl Pudil po premiéře za Boleslav

Po jedenácti letech si v nejvyšší české soutěži zahrál Daniel Pudil. V roli stopera v dresu Mladé Boleslavi díky výhře 1:0 nad Karvinou v úvodním kole nového ročníku prožil vítězný debut. Utkání podle něho ukázalo sílu Středočechů, kteří o třech bodech rozhodli v 82. minutě po Komličenkově proměněné penaltě.

Mladá Boleslav oficiálně potvrdila příchod exreprezentanta Pudila

Univerzál Daniel Pudil posílil Mladou Boleslav, s níž podepsal dvouletou smlouvu. Středočeši o tom informovali na svém webu. Třiatřicetiletý obránce či záložník se do domácí nejvyšší soutěže vrací po jedenácti letech strávených v zahraničí. Naposledy působil v druholigovém anglickém Sheffieldu Wednesday.

Mladou Boleslav by měli posílit Pudil a Budínský

Výraznou posilu by měli v nejbližších dnech získat v Mladé Boleslavi. S účastníkem nadcházející kvalifikace Evropské ligy dnes začal letní přípravu na novou sezonu levý obránce a bývalý reprezentant Daniel Pudil, který naposledy působil v anglickém druholigovém Sheffieldu Wednesday. Středočeši dolaďují i příchod záložníka Lukáše Budínského z Karviné.

Češi v zahraničí: Ondrášek zazářil dvěma brankami

Český útočník Zdeněk Ondrášek se v dresu Wisly Krakov blýskl dvěma brankami do sítě Plocku a rozhodl o vítězství svého týmu. Trefil se také Václav Černý za béčko Ajaxu, ale pak také nedal penaltu. Pořádnou ránu do sebevědomí utrpěl brankář Zdeněk Zlámal, který ve skotské lize dostal pět gólů za necelých 20 minut. Další gólman Tomáš Vaclík naopak pomohl nulou k výhře Sevilly a drží ve Španělsku druhou příčku v tabulce.

Češi v zahraničí: Kadeřábek asistoval, Kaša na Slovensku mírnil debakl

O víkendu čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích dvakrát nezářili. Gól si připsal pouze obránce Filip Kaša za slovenskou Žilinu, jeho tým ale vysoko prohrál se Slovanem. Důležitou asistenci zapsal Pavel Kadeřábek z bundesligového Hoffenheimu. Brankář Zlámal ve Skotsku zase vychytal jubilejní desátou nulu v dresu Hearts...

Pudil už nepočítal s tím, že se v 33 letech vrátí do reprezentace

Daniel Pudil naposledy oblékl reprezentační dres před dvěma lety a v 33 letech už nepočítal s tím, že se ještě do národního týmu vrátí. Proto pro něj byla dodatečná nominace od trenéra Jaroslava Šilhavého k zápasům v Polsku a se Slovenskem velkým překvapením. Zadák anglického druholigového Sheffieldu Wednesday pozvánku nečekal, takže u sebe neměl kopačky a narychlo musel shánět nové.

Češi v zahraničí: Střelecky vydařený víkend. Skórovali Mareček, Rada i Lecjaks

Českým fotbalistům se o víkendu střelecky dařilo. Za belgický Lokeren se trefil Lukáš Mareček a o vítězství Lokomotivy Záhřeb v chorvatské lize rozhodl Jan Lecjaks. K výhře Trnavy přispěl na Slovensku Jakub Rada a dvakrát se dokonce prosadil Tomáš Petrášek z Czestochowé, s níž vede druhou polskou ligu. Asistencí se blýskli v bundeslize Pavel Kadeřábek a také v polské Ekstraklase Adam Hloušek...

Češi v zahraničí: Trefil se Novák v Turecku, Vaclík vede se Sevillou ligu

Gólově úrodný víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničí. Skórovat se podařilo v turecké lize Filipu Novákovi, v Polsku Michalu Papadopulosovi, či na slovensku obránci Filipu Kašovi. Brankář Tomáš Vaclík vede se Sevillou španělskou LaLigu a totéž navzdory první porážce v sezóně platí pro Zdeňka Zlámala a jeho Hearts ve Skotsku...

Češi v zahraničí: Poprvé se trefil Vydra, Čech překonal tisícovku a Vaclík chytil penaltu

Dva čeští brankáři-legionáři mají za sebou obzvlášť povedený víkend. Petr Čech přispěl k vítězství Arsenalu 2:0 nad Evertonem a zapsal se do dějin Premier League jako první brankář, který dosáhl na 1000 úspěšných zákroků. Tomáš Vaclík ze Sevilly zase zlikvidoval penaltu na hřišti Levante a se spoluhráči mohl oslavit vítězství 6:2. Drobnou oslavu si zaslouží i útočník Matěj Vydra.

Češi v zahraničí: Dva góly Ondráška a Zlámalovy zákroky

Zdeněk Ondrášek je v Polsku ve formě. Útočník Wisly Krakow vstřelil dvě branky na hřišti Lechu Poznaň. Ve Skotsku se zase zaskvěl brankář Zdeněk Zlámal, který přispěl několika velmi povedenými zákroky k postupu Hearts v ligovém poháru. A jak si vedli další Češi v zahraničí o prodlouženém víkendu?

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele