Další články

Zopakovat loňské finále je pro nás motivací. Proti Plzni si věříme, hlásí Barák

Antonín Barák z Fiorentiny se už nemůže dočkat čtvrtečního úvodního čtvrtfinále Evropské konferenční ligy v Plzni. Devětadvacetiletý český reprezentační záložník bude mít v Doosan Areně rodinu, známé a řadu kamarádů a těší se, že spolu s nimi zažije krásný zápas. Před utkáním se ho na Viktorii ptali někteří spoluhráči, upozorňoval je především na vyhlášenou atmosféru, která na západě Čech tradičně panuje.

Když čeští zástupci oblékali dres Fiorentiny: Kubík, Řepka, Ujfaluši, ale i ztracení talenti

Pouze čtyři čeští hráči v téměř stoleté historii klubu si dokázali vybojovat stálé místo v prvním týmu italské Fiorentiny. Není to mnoho, v kolébce renesance ale zanechali výraznou stopu. Vášniví fanoušci vzpomínají na skvělou levačku Luboše Kubíka, tvrdost Tomáše Řepky i vůdcovské schopnosti Tomáše Ujfalušiho. Nyní si libují při pohledu na střelce klíčových gólů Antonína Baráka. Právě ten se ve čtvrtek pokusí pomoci Viole k postupu do semifinále Evropské konferenční ligy přes Viktorii Plzeň.

Barák: Jsem rád, že jsem zůstal ve Fiorentině, proti Plzni to budou velké zápasy

Antonín Barák po nevýrazné podzimní části sezony prožívá vydařené období, které završil vítěznou brankou na 2:1 v pátečním přípravném utkání v Norsku.

Barák se odvděčil Haškovi vítězným gólem, reprezentace mu chyběla

Vítězným gólem z přímého kopu podtrhl záložník Antonín Barák příběh velkého návratu. Za reprezentaci nastoupil naposledy loni v březnu, nový trenér Ivan Hašek ho ale ve své první nominaci neopomněl s poukazem, že dokáže rozhodovat zápasy.

Barák opět úřadoval v nastavení. Chtěli jsme se domů vrátit s výhrou, říká k obratu

Když trenér Fiorentiny Vincenzo Italiano potřebuje zlomit zápas v závěrečných minutách, ví, na koho ukázat. Český reprezentant Antonín Barák (29) ve čtvrtek v budapešťském azylu izraelského Maccabi Haifa rozhodl o výhře hostů 4:3 v páté minutě nastavení.

Změna angažmá u Baráka? Neapol podle médií jedná s Fiorentinou o přestupu

Antonín Barák by mohl v lednu odejít z Fiorentiny do Neapole. Úřadující italští mistři podle médií jednají o přestupu devětadvacetiletého českého záložníka.

Barák: Přestup do Neapole byl takřka hotový. Nepostup na Euro by byl průšvih

Málokterému českému fotbalistovi se v posledních týdnech a měsících dostávalo takové mediální pozornosti jako Antonínu Barákovi (28). Záložník italské Fiorentiny vypadl v průběhu roku z nominací národního týmu a na veřejnosti se řešil jeho vztah s koučem Jaroslavem Šilhavým (62), ke kterému se vyjadřoval i sám Barák na setkání s novináři minulý týden.

Barák se vyjádřil o reprezentaci: Konec jsem v hlavě neměl. Řekl, co řešil se Šilhavým

Antonín Barák (28) po měsících mlčení promluvil o svému vyřazení z fotbalové reprezentace. Ofenzivní záložník italské Fiorentiny se vyjádřil ke svému zdravotnímu stavu, vztahu s Tomášem Součkem či Vladimírem Coufalem a také o sporu s trenérem Jaroslavem Šilhavým (62). Potvrdil také, že v reprezentaci končit nehodlá. "Nikdy jsem to v hlavě neměl. Nevzdávám se, mám svoje cíle, jasně vím, kam mířím. Z tohohle hlediska pro mě nepřipadalo v úvahu se vzdát a skončit," prohlásil na tiskové konferenci.

Souček a Coufal slavili po finále s českou vlajkou, utěšovali i Baráka

Záložník Tomáš Souček s bekem Vladimírem Coufalem se na stadionu v Edenu bouřlivě radovali z výhry 2:1 nad Fiorentinou ve finále Evropské konferenční ligy a zisku první vítězné trofeje v soutěžích UEFA v kariéře.

Barák reprezentaci nechtěl komentovat, soustředí se jen na finále s Fiorentinou

Antonín Barák nechtěl před středečním finále Evropské konferenční ligy v pražském Edenu proti West Hamu nijak komentovat svoji absenci v nominaci na červnový sraz české reprezentace, v níž podle trenéra národního mužstva Jaroslava Šilhavého schází kvůli nevhodnému chování v týmu.

Šilhavý o Barákovi: Nechoval se vždy úplně správně, dveře zavřené nemá

Trenér Jaroslav Šilhavý do reprezentační nominace na červnové zápasy na Faerských ostrovech a v Černé Hoře překvapivě nezařadil záložníka a jednoho z nejzkušenějších členů aktuálního kádru Antonína Baráka.

Krásné emoce, věřil jsem, že Basilej porazíme, řekl Barák po vítězném gólu

Antonín Barák prožil krásné emoce poté, co v odvetě semifinále Evropské konferenční ligy v Basileji zařídil Fiorentině gólem v prodloužení vítězství 3:1 a postup do pražského finále. Reprezentační záložník, který navzdory domácí porážce 1:2 pevně věřil v obrat italského týmu, touží uspět i v Edenu proti londýnskému West Hamu.

Útočník Schick obhájil vítězství v anketě o nejlepšího českého fotbalistu roku

Útočník Leverkusenu Patrik Schick byl podruhé za sebou zvolen nejlepším českým fotbalistou roku. Sedmadvacetiletý obhájce prvenství v 58. ročníku ankety Fotbalové asociace ČR zvítězil s náskokem více než 200 bodů před záložníkem Fiorentiny Antonínem Barákem, třetí skončil s odstupem pouhého bodu plzeňský brankář Jindřich Staněk.

Ve finálové pětici Fotbalisty roku jsou Barák, Hložek, Schick, Souček a Staněk

V užší nominaci na ocenění v anketě Fotbalista roku 2022 nechybějí dva její bývalí vítězové záložník Tomáš Souček a obhájce prvenství útočník Patrik Schick. Pětičlenný finálový výběr doplňují záložník Antonín Barák, ofenzivní univerzál Adam Hložek a brankář Jindřich Staněk. Vítěz bude vyhlášen v pondělí.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele