základní skupiny - skupina E, 2. kolo
04.10.2018 18:55 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Vorskla Poltava - Sporting CP 1:2

Favorizovaný portugalský Sporting se na půdě ukrajinské Vorskly vzpamatoval v hodině dvanácté a nakonec si domů odváží všechny tři body po těsném vítězství 2:1. Domácí porážka hodně bolí, neboť ještě v poslední minutě vedli. Lisabonský celek vstřelil v samém závěru dva slepené góly a v tabulce skupiny E udržel stoprocentní bilanci, se šesti body je druhý o skóre za Arsenalem.

Právě na londýnského giganta narazí v následujících dvou duelech a v nich si už může zajistit postup do jarní fáze, avšak čeká ho vskutku náročný úkol. Naopak ukrajinský klub si situaci výrazně zkomplikoval a o naději bude bojovat s Karabachem. Přitom vstup do čtvrtečního utkání měl naprosto úchvatný a již po deseti minutách se dostal do vedení zásluhou pětadvacetiletého Vladislava Kulače.

Útočník hostující v Poltavě ze Šachtaru Doněck se opřel do odraženého balónu na hranici pokutového území a jeho nádherná rána ukázkově zapadla do vzdálenějšího horního rohu. Brankář Sali si sice na balón sáhl, ale v cestě do sítě mu nezabránil. Od tohoto momentu domácí skvěle bránili a soupeři prakticky nic nedovolili. Sporting promarnil svou největší příležitosti v nastavení první půle.

Jeffersonův centr z levého křídla propadl až na hranici brankového území k osamocenému Nanimu, který ze šesti metrů trestuhodně nepropálil gólmana Šusta. Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce. Vorskla svou urputnou defenzívou doslova vzala protivníkovi chuť do hry. Za zmínku stojí pouze hlavička Naniho necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem, kterou skryl v náručí připravený Šust.

Hosté se přeci jen dočkali vyrovnání v 90. minutě, kdy si střídající Fredy Montero elegantně zpracoval na prsa centr Jeffersona, chytrou kličkou se zbavil bránícího Česnakova a pak naprosto přesně zakroutil balón ke vzdálenější konstrukci. Ve třetí nastavené minutě prožila Vorskla naprostý šok a vzhledem k průběhu si prohrát rozhodně nezasloužila. Krutý trest ji vystavil druhý nově příchozí Jovane Cabral, jenž z osmi metrů dorazil míč doprostřed branky.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Han střelil první

S těmi třemi body bych byl opatrný Peseiro je všehoschopný. Nejspíš nebude chybět jenom Mathieu, ale i Nani, který má s trenérem furt nějaký problém. Navíc Poltava zatím ukazuje, že loňská sezóna nebyl žádný úlet. Snad utrpíme vítězství.

Reagovat
bruchy

dobrý odhad

Reagovat
HullCity

Pro někoho,kdo sleduje naší ligu to nebylo překvapením umístění Vorskly v loňské sezoně a rozhodně v tomto zápase nejsme předem odepsaní...1:1/2:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele