základní skupiny - skupina J, 2. kolo
04.10.2018 21:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Standard Lutych - Akhisar Belediyespor 2:1

Standard Lutych potvrdil roli favorita tohoto souboje a o jednu branku přetlačil Akhisar Belediyespor, který aspoň vsítil svou premiérovou trefu v rámci Evropské ligy. Domácí tak napravili poslední hodně nevydařený duel v Seville a posunuli se na třetí místo tabulky. Turecký celek naopak po druhé porážce klesl na poslední příčku.

Hosté rozhodně neprocházejí úplně nepovedenějším obdobím své historie, musejí si v podstatě stále ještě zvykat na zavedené pořádky trenérů Cihata Arslana a Cema Kavcaka, jež nahradili nedávno odvolaného Safeta Sušiče, navíc se jim nedaří v lize. Domácí i díky tomu, že mají více zkušeností s evropskými poháry, jakoby této skutečnosti využili.

O všem podstatném se rozhodlo už v prvním poločase, v němž padly všechny přesné zásahy tohoto utkání. O ten první se postaral v 17. minutě Emond, jenž si na bližší tyčce naběhl na centr z rohového čtvrtkruhu od Carcely, předskočil nedůrazně bránícího obránce Osmanpasu, a hlavou překonal marně zasahujícího gólmana Öztürka.

Pojistit vedení se ovšem Standardu nepodařilo. Ve 32. minutě naopak jeho protivník srovnal průběžný stav, a to zásluhou rohového kopu. Josué vybídl dlouhým pasem Selezňova, jenž svou hlavičkou ještě brankáře Ochou nepřekonal, ke snadné dorážce se ovšem propracoval Ayik, jenž už neměl problém doklepnout míč za brankovou čáru.

Pět minut před přestávkou klub z Lutychu navrátil jednogólový náskok na svou stranu, jelikož Djenepo hlavou zužitkoval centr zprava od Cavandy, a do konce utkání už si tři body pohlídal. Asi nejvíce měli domácí namále ve 47. minutě, jenže Ayik trefil na brankové čáře vracejícího se stopera Laifise, jenž celou situaci zažehnal.

Akhisarspor se ve zbytku utkání snažil s nepříznivým výsledkem ještě něco udělat, ale marně. Na svého soupeře jednoduše nevytvořil tlak, jakým by mu případně srazil sebevědomí, v ofenzívě navíc nepůsobil nijak nebezpečně. Navíc od 82. minuty musel dohrávat o jednoho muže v poli méně, neboť červenou kartu po dvou žlutých inkasoval Yumlu.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
EverlastD

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele