základní skupiny - skupina E, 1. kolo
20.09.2018 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sporting CP - Qarabağ Ağdam 2:0

Hráči portugalského Sportingu potvrdili úlohu jasných favoritů proti Karabachu a porazili ho 2:0, i když jednoduchá cesta za premiérovými třemi body v letošním ročníku EL to nebyla. Hosté sice byli pod tlakem, ale v prvním poločase udrželi bezbrankový nerozhodný výsledek a poté téměř až do závěrečného hvizdu měli naději na bodový zisk. Vítězství tradičního účastníka Ligy mistrů zařídili Raphinha s Jovanem Cabralem.

Od samého začátku bylo vidět, že kvalita je na straně domácího výběru, ovšem v úvodním dějství se až zase do tolika vyložených možností nedostal. Poprvé zahrozil po osmi minutách hry, kdy se k přímému volnému kopu z více jak dvaceti metrů postavil Mathieu a kroutil balón k bližší tyči, nicméně brankář Vagner se vytasil s fantastickým zákrokem a odvrátil balón na rohový kop. Za další dvě minuty mohl naopak z ničeho nic udeřit Karabach.

Nedorozumění v defenzívě portugalského celku se snažil využít Emeghara a ocitl se v tváří tvář brankáři Salinovi, jenomže ten mu včasným výběhem dostatečně zmenšil střelecký úhel a svůj tým výrazně podržel. Následně se po vyložených možnostech doslova slehla zem, lisabonský výběr se znovu ukázal až zhruba pět minut před přestávkou. Přihrávku z levé strany chytře tečoval Montero, jenomže Vagner se nenechal překvapit a míč ukryl v náručí.

Po změně stran Sporting přidal a dostal se brzy do vedení. K vítězství ho v 54. minutě nasměroval Raphinha, jenž využil parádní křižné přihrávky Naniho z pravé strany a u vzdálenější tyče dopravil balón snadno do sítě za záda bezmocného Vagnera. Ázerbájdžánský celek se snažil okamžitě odpovědět, avšak o dvě minuty později selhal v jasné pozici aktivní Emeghara, který z mírného úhlu nevyzrál na pozorného Salina.

Ve zbývajícím průběhu domácí s přehledem kontrolovali situaci a soupeře k ničemu nepouštěli, sami naopak čekali na vynucený ofenzivnější styl Karabachu. Toho nakonec využili v 88. minutě. Montero šikovně obral o balón střídajícího Husejnova a našel Raphinhu, jenž okamžitě adresoval přihrávku rozběhnutému Cabralovi a ten ze středu šestnáctky nekompromisně uklidil míč do dolního pravého rohu.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
noustres

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Hiko

3:0

Reagovat
Theft90

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele