základní skupiny - skupina D, 1. kolo
20.09.2018 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Spartak Trnava - RSC Anderlecht 1:0

Fotbalisté slovenské Trnavy předvádějí v letošní sezóně evropských pohárů neočekávané výkony. V Lize mistrů došli až do 3. předkola a v Evropské lize zvládli závěrečný souboj se slovinskou Lublaní. Teď se v úvodním zápase základních skupin postarali o naprostou senzaci, když v domácím prostředí přehráli vysoce favorizovaný belgický Anderlecht po výhře 1:0. Jedinou branku vstřelil necelou čtvrthodinu před koncem Matej Oravec.

Trnava se do hlavní fáze EL probojovala vůbec poprvé v historii a hned se zapsala nesmazatelným písmem. Proti bruselskému výběru předvedla takticky vyspělý výkon, soupeře téměř k ničemu nepustila a sama ve vhodnou chvíli udeřila. Začátek čtvrtečního utkání se odehrával v odpočinkovém režimu, za celý první poločas byla k vidění v podstatě jen jedna vážnější příležitost. V 39. minutě se do ní dostali hosté.

Po hezké akci odcentroval z levého křídla před branku Amuzu a našel hlavu nabíhajícího Dimaty, jenž ale mířil z osmi metrů do země a prostor tří tyčí netrefil. Po změně stran si domácí začali více věřit a poznali, že se dá s Anderlechtem hrát. Zhruba v polovině druhého dějství mohli jít do překvapivého vedení. Po přímém volném kopu Grendela si Bakoš naběhl mezi dva protihráče na hranici brankového území a hlavou mířil trestuhodně nad.

Slovenský klub vytěžil ze svého tlaku rozhodující trefu v 79. minutě. Svůj nejdůležitější gól dosavadní kariéry vsítil teprve dvacetiletý defenzivní pilíř Oravec. Ten si seběhl ke vzdálenější tyči na fantastický pas Grendela od rohového praporku, předskočil bránícího protihráče a hlavou zblízka snadno usměrnil balón do sítě. RSC sice od tohoto momentu zařadil vyšší rychlostní stupeň, ale nebylo mu to moc platné.

Domácí pečlivě bránili, v páté nastavené minutě však přeci jen mohli inkasovat. Na pravé straně pokutového území se protlačil do zakončení Vranješ, ale z mírného úhlu trefil jen boční síť a na stadionu Antona Malatinského tak mohla vypuknout obrovská radost. Anderlecht rozhodně bude mít co napravovat v příštím kole doma s chorvatským Dinamem Záhřeb, Trnava se pokusí o další senzaci na půdě tureckého Fenerbahce.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
AjaxFans

0*2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
oli9

0:1

Reagovat
Theft90

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Látal je ďábel.

Gratulace do Trnavy.

Reagovat
smazaný uživatel

nuž vieš, keď je dobrý materiál, čo slovenskí hráči sú z roka na rok, tak je to ľahké mať takéto výsledky ak sa nájde dobrá taktika :) práve pred chvíľou som čítal jeden koment na idnes.cz/ sport, kde si jeden dal otázku, že prečo Látal,Hapal sú na Slovensku úspešní a v Česku nie... tak si daj odpoveď...

Reagovat
smazaný uživatel

Píšeš nesmysly.

Reagovat
forma

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
zgeroTT

Reagovat
BílíAndelDrcKo

ale na druhej strane stále by som tento úspech Látalovi nepripisoval.

Reagovat
twelwer

Na druhej strane aj to je uspech pochopit ako ten tým pracoval, preco vyhral ligu a pokracovat v tom s tym ze im dal aj nieco svoje dalsie. Za mna to robi dobre. Este keby aj v lige boli aspon v prvej 6.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jasně, on titul nevyhrál a mužstvo takhle nestmelil. Ale že se vám daří až tak dobře je pro mě docela šok.

Reagovat
Walter_Sobchak

Tak v lige ani moc nie. Akurat na EL sa zrejme dokážu nahecovať a viackrát im pomohlo aj šťastíčko. A ta efektivita je tiež neskutočná

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
FC Porto FC

Jojo to bude tím

Reagovat
twelwer

a este jeden

Reagovat
uff

Drž hubu. Je vidieť, že si mladé decko čo píše nezmysly. Minule ked som ti písal si ani neodpísal a týžden si nikde s tvojimi super nápadmi neotravoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele