základní skupiny - skupina H, 1. kolo
20.09.2018 18:55 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Eintracht Frankfurt 1:2

Eintracht Frankfurt dokázal neskutečnou věc. Ačkoli v prvním utkání Evropské ligy na půdě Marseille prohrával už po třech minutách a ještě musel třicet minut dohrávat v početním oslabení, přeci jen se mu podařilo výsledek otočit!

Na tuhle noc budou ve Frankfurtu asi ještě dlouho vzpomínat. Eintracht byl rozhodně outsiderem v utkání se zkušenější a kvalitnější Marseille, ale opět jednou ukázal, že podceňovat by ho nikdo neměl. Na kolena ho nesrazila ani červená karta pro obránce Willemse. Ani to, že domácí nastoupili s esy jako Thauvin, Payet, Ocampos, Rami nebo Strootman.

Utkání, které se dnes odehrálo bez diváků, začali mnohem lépe domácí hráči. Už ve třetí minutě se jim totiž povedlo dostat se do vedení. Bouna Sarr po průniku po pravém křídle přenechal míč Thauvinovi, který s ním udělal pár kroků a poslal jej do vápna. Tam si naběhl Lucas Ocampos a na jeho zakončení zblízka neměl Trapp nárok!

V sedmé minutě trenéra Garciu trochu přešel humor, neb se mu zranil obránce Adil Rami. To byla velká trhlina v jinak dobře fungující obraně domácích. S dalším časem šancí nijak zázračně nepřibývalo a bylo hodně znát, že stadion zeje prázdnotou. S úderem 30. minuty obrana hostí zapomněla na Valèrea Germaina, který se dokázal dostat do zakončení. Trappa ale opět nepřekonal.

Před koncem první půle se rozhodl pro poměrně dobrou ránu z pětadvaceti metrů Florian Thauvin, ale ani on na výborného Trappa nevyzrál. A když se to povedlo Payetovi, Trappa po špatném pokusu o vyboxování zachránilo štěstí. Po změně stran se Marseille málem prosadila. Germainovu střelu však na poslední chvíli zarazil bránící Evan N'Dicka!

A o minutu později Eintracht udeřil. Stačil k tomu jeden povedený pas od rohového praporku a hlavička pozorného a především důrazného Lucase Torróa, s níž brankář Yohann Pelé nemohl nic udělat - 1:1.

Domácí Olympique se nadechoval k další ofenzívě. Z uctivé vzdálenosti to opět zkusil Valère Germain, jeho střela ale byla sražena do zámezí. Velkou komplikací pro hosty byl zbytečný zákrok obránce Jetra Willemse. Ten už jednu žlutou kartu měl a po úmyslném zajetí do unikajícího Dimitriho Payeta musel opustit hřiště.

Zdálo by se, že tím veškeré šance hostí skončily. Aktivitu sice převzal Olympique, ale větších šancí se nedočkal. Naopak to byli hosté, kdo vypadal v zakončení nebezpečněji. Střídající Nicolai Müller se dostal do koncovky a byl prakticky sám před Pelém, jenže neuspěl. Eintracht se ale nevzdal a v 89. minutě využil katastrofální rozehrávku domácích. Simon Falette posunul míč na nehlídaného Luku Joviće a ten si nekompromisní ranou poradil - 2:1 pro hosty!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Gedofrey

3:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Theft90

0:1

Reagovat
Pipo123

To sú kokoti,

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele