základní skupiny - skupina F, 1. kolo
20.09.2018 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympiakos Pireus - Real Betis 0:0

Přestože utkání Olympiakosu s Realem Betis skončilo bezbrankovou remízou, diváci v Pireu se během zápasu rozhodně nenudili. Oba celky se totiž prezentovaly ofenzivním pojetím hry, akce se rychle přelévaly od jedné branky k druhé a bylo takřka nemožné odhadnout, jak toto měření sil nakonec dopadne. Závěr utkání však výrazně poznamenalo vyloučení domácího Tsimikase, kvůli čemuž Olympiakos omezil vlastní snahu zvítězit a uhájil bod za remízu 0:0.

První půle byla ve znamení dalekonosných pokusů, a to na obou stranách. Tím vůbec nejnebezpečnějším byla dělovka Giovaniho Lo Celsa, ovšem i ta nakonec cestu mezi tři tyče nenalezla. Až čtyři minuty před poločasovým odchodem do kabin došlo na první skutečně obří šanci, když Fortounis vychytrale vybojoval míč a vybídl k zakončení lépe postaveného Hassana, jenž si však vylámal zuby na brankáři Roblesovi.

To po změně stran se naopak s brankovými příležitostmi z výtečných pozic v hloubi šestnáctky roztrhl pytel. Nejprve se úplně sám před Roblesem ocitl Fetfatzidis, jenže španělský gólman stihl vyběhnout a takřka házenkářským reflexivním zákrokem zvládl vytrčenou rukou zabránit inkasovanému gólu. Sotva deset minut nato se zničehonic dostali do gólovky zase hosté, když hrubka v rozehrávce Olympiakosu v podání Vukoviće zařídila Sergiu Leónovi volný přístup k brance, a to dokonce s podporou nabíhajícího Lorena. Forvard Betisu se však místo přihrávky do poloprázdné branky rozhodl zakončit sám a krutě ostrouhal, neboť brankář Gianniotis vytáhl pohotový zákrok nohou.

Joel Robles následně podtrhl excelentní výkon v 72. minutě, kdy vychytal pumelici Madyho Camary zpoza šestnáctky. Zběsilé tempo hry pár minut nato přineslo sprinterský souboj Tsimikase s Lorenem, který vyhrál druhý jmenovaný, a domácího obránce za nešikovný faul čekala druhá žlutá karta a předčasný odchod do kabin. Tím však ofenzivní ladění zápasu skončilo, neboť Olympiakos v oslabení věnoval pozornost především defenzivě a Betis si se zahuštěnějším defenzivním blokem nezvládl poradit. Atraktivnímu utkání tak nakonec scházelo to nejdůležitější - góly.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (4)

Přidat komentář
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Messiáš

1:2

Reagovat
Theft90

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele