základní skupiny - skupina F, 1. kolo
20.09.2018 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

F91 Dudelange - AC Milán 0:1

AC Milán splnil povinnost a na půdě lucemburského Dudelange zvítězil 1:0. Obecně se však čekalo, že si italský velkoklub připíše přesvědčivější výhru, ale proti outsiderovi skupiny se musel spokojit jen s jednou brankou v podání Gonzála Higuaína.

Dudelange startoval v základní skupině Evropské ligy vůbec poprvé a hned v prvním kole přivítal věhlasný AC Milán. Co více si domácí publikum mohlo přát. Gennaro Gattuso vsadil na poněkud jinou jedenáctku, než na jakou jsou fanoušci Rossoneri zvyklí z italské Serie A, takže šanci dostali brankář Pepe Reina, dále Mattia Caldara, Diego Laxalt nebo José Mauri. Oproti tomu domácí celek nastoupil v obvyklé jedenáctce.

Převahu mělo AC od začátku zápasu, avšak na první gólovku si muselo počkat do 13. minuty, kdy zpoza vápna vypálil Gonzálo Higuaín a minul branku. O chvíli později hlavičkoval jen do obránce Castillejo. Převaha Milána začala s koncem poločasu slábnout a také Dudelange se dostávalo do hry, ale brankáře Pepe Reinu ohrozit nedokázalo. Lucemburský celek držel s Milánem krok a poločasovou remízu 0:0 si viceméně zasloužil.

Gennaro Gattuso nemohl být s výkonem svých svěřenců spokojen. Čekalo se, že Milán nováčka smázne, místo toho svítil na ukazateli skóre bezbrankový výsledek. Rossoneri vstoupili i do druhého poločasu aktivněji, jenomže Higuaínova další rána skončila na výtečném zákroku Frisinga.

Milánský velkoklub konečně překonal obranou hráz Dudelange v 59. minutě, kdy Samuel Castillejo přiťukl balón Gonzálu Higuaínovi a argentinský snajpr přízemní střelou k tyči poslal AC Milán do vedení. Italský obr se mohl uklidnit, ovšem kdo čekal, že spustí brankostroj, ten se mýlil. Hosté sice měli šance, ale Frising si připsal další úspěšný zákrok proti Higuaínovi. Dudelange prakticky ani jednou Reinu neohrozilo a AC Milán nakonec skutečně získal povinné tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
EverlastD

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Milan.B

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Nebelung

Reagovat
forma

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
oli9

1:1

Reagovat
Theft90

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1-4

Reagovat
smazaný uživatel

někdo stream?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele