základní skupiny - skupina B, 1. kolo
20.09.2018 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Celtic se proti Rosenborgu trápil v koncovce, nakonec jej spasil Griffiths

Čtvrtek 20. září 2018 byl skutečně dobrým dnem pro skotský fotbal. Po překvapivé remíze glasgowských Rangers na půdě favorizovaného Villarrealu totiž na úvod Evropské ligy uspěl i městský rival Celtic, který si na domácí půdě poradil s Rosenborgem Trondheim 1:0. Hrdinou zápasu se stal střídající Leigh Griffiths, jenž se pouhé dvě minuty před koncem základní hrací doby postaral o jediný gól večera a poslal svůj tým do čela skupiny B, o které se dělí s rakouským Salcburkem.

Oba celky se kuriózní shodou okolností letos utkaly již v kvalifikačním předkole Ligy mistrů, které ovládl skotský mistr především díky domácí výhře 3:1. Tentokráte čekalo tým Brendana Rodgerse náročnější dobývání branky Andreho Hansena, neboť Trondheim se od předešlého měření sil dokázal herně i výsledkově vzchopit. Norští ligoví šampioni totiž do zápasu vstupovali s desetizápasovou šňůrou neporazitelnosti, a to právě od prohry v Celtic Parku.

Celé střetnutí se mohlo odvíjet úplně jiným směrem, kdyby rozhodčí Pawel Gil ve 14. minutě místo vytažení žluté karty za simulaci odměnil pád Issama Jebaliho po souboji s Mikaelem Lustigem odpískáním pokutového kopu. Po zbytek první půle se z držení míče těšili především domácí a s postupem času začaly přibývat i brankové příležitosti. Nejprve s hlavičkou neuspěl Lustig, krátce nato přestřelil Edouard a gólem neskončil ani precizní centr Kierana Tierneyho, k jehož usměrnění do sítě měl navzdory snaze domácích hráčů nejblíže trondheimský obránce Birger Meling. Když pak brankář Hansen výtečně nadvakrát zasáhl proti ranám Rogice s dorážejícím Edouardem, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Také po změně stran měli hráči v zelenobílých dresech navrch, ovšem i nadále jim unikalo správné řešení finální fáze. Akrobatický pokus střídajícího Sinclaira skončil hrubě nepřesně a stejně si následně počínali i McGregor s Johnstonem, jemuž přitom aktivní Tierney naservíroval míč nejlépe, jak jen bylo možné. Vše tak z pohledu domácích příznivců nasvědčovalo neuspokojivé remíze, avšak tři minuty před koncem mohl Celtic Park za hustého deště přece jen vybuchnout radostí. Dlouhý pas Scotta Browna prodloužil hlavou Dedryck Boyata přesně k nabíhajícímu Griffithsovi, který pohotově hlavou zabořil míč do sítě a zařídil Celticu vydřenou, ovšem zaslouženou výhru 1:0.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
EverlastD

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Hiko

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Celtic by měl zabojovat o postup a poslat jednoho z RB domů. Základem je porazit v obou zápasech Rosenborg. Kvalitativně je na tom Celtic lépé, takže je už jen potřeba to potvrdit dobrým výkonem.

Reagovat
Theft90

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele