základní skupiny - skupina L, 5. kolo
23.11.2017 19:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad - Vardar Skopje 2:1

Zenit Petrohrad se s Realem Sociedad přetahuje o první příčku v tabulce a jelikož Španělé dnes vyhráli, Zenit se nechtěl nechat zahanbit. Svou úlohu na stadionu Petrovskij zvládl poměrně v pohodě a první půli zakončil vedením 2:0 po brankách Poloze s Rigonim. Hosté snížili až v samotném závěru a to už bylo na body pozdě.

Zenit nehodlal doma nic ponechat náhodě a svého soupeře náležitě ocenil silnou sestavou. V ní se od začátku ukázali hráči jako Lodygin, Mevlja, Mammana, Šatov, Poloz, Dzjuba nebo Rigoni. Hosté se spoléhali na Barseghjana, Juana Felipeho, Džighauriho nebo Oliveiru.

Už ve čtvrté minutě se do velmi slibné šance dostali domácí. Dmitrij Poloz poslal krásný pas za obranu a na jeho oblouček si naběhl argentinský šikula jménem Emiliano Rigoni. Jeho volej zamířil jen těsně vedle! Rychlé kombinace Zenitu zdobily jeho hru a naopak hostům dost komplikovaly defenzivní práci. Ať už to byl Rigoni či Poloz, oba rychlí hráči dělali Vardaru problémy.

Oleg Šatov si v další velké šanci nabíhal do šestnáctky na krásný centr z pravé strany, jenže hlavou na balon jen těsně nedosáhl! Nadějnější už to bylo v další velké šanci. Opět rychlá kombince, Artjom Dzjuba zkušeně a hlavně efektivně poslal míč patičkou na rozběhnutého Dmitrije Poloze a jeho volej zapadl přesně k tyči - 1:0 pro domácí!

O chvíli později málem domácí přidali další trefu. Arjom Dzjuba si na levé straně šestnáctky zpracoval míč po krátké kolmé přihrávce a krásnou ranou jen těsně minul tyč! Dzjuba dnes neměl svůj den, což ukázal v další obrovské šanci. Nejprve byl při snaze o dorážku faulován a následně mohl kopat penaltu! Tu ale brankář Filip Gačevski skvěle vyrazil a uchoval naděje hostí nad vodou.

Zenit se dostal do trochu stereotypního módu a neproměněná penalta byla na jeho sebevědomí hodně znát. Napravil to až kouzelník Emiliano Rigoni. Krásnou nahrávku mu na hranici vápna poslal Christian Noboa, Rigoni udělal s míčem pár rychlých kroků a následně poslal balon technickým obstřelem mimo dosah Filipa Gačevskiho - 2:0.

Tohle byl pro hosty zlomový moment a gól do šatny rozhodl. Do druhé půle nastoupil ofenzivní Sebastián Driussi a měl znamenat další problémy pro hořící obranu hostí. Byl to ale opět Rigoni, kdo mohl navýšit vedení. Jeho spolupráce s Polozem však v bráně neskončila. Ani hosté to ale nevzdával, když Tigran Barseghjan napřáhl zpoza šestnáctky k ráně, která zamířila pár centimetrů vedle!

Brankář Lodygin měl s přibývajícím časem stále více práce. Džaba Džighauri ho protáhl střelou z pětadvaceti metrů a domácí museli cítit po této ráně gruzijského útočníka velkou úlevu, že akce skončila jen rohem. Lodygin ale nakonec neudržel čisté konto. Moc mu nepomohli ani jeho obránci, kteří v nastaveném čase utkání příliš pozdě přistoupili k Dejanu Blaževskimu a jeho rána si našla cestu do sítě - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
mstain

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele