základní skupiny - skupina L, 3. kolo
19.10.2017 19:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad prvním hattrickem Rigoniho porazil Rosenborg

Zenit Petrohrad je jasným favoritem skupiny L a po dnešním večeru zůstává na prvním místě. Pomohl mu k tomu první hattrick Emiliana Rigoniho v barvách Zenitu, který se stal hlavní hvězdou večera. Rosenborgu nestačil na body ani přesný zásah Påla Hellanda.

Norský Rosenborg jel do Petrohradu s velkou nadějí, protože věděl, že pokud překvapí, mohl by v náročné skupině uspět. Domácí jsou ale velmi silným a ambicióznín týmem, který se spoléhá na argentinskou enklávu. A spolupráci Argentinců jsme dnes mohli vidět v plné parádě. Ofenzivně laděný Zenit začal svého soupeře svírat od prvních chvil.

Uplynulo sotva 60 vteřin od doby, kdy sudí Stieler pískl poprvé do píšťalky, když se na levé straně hřiště dostal k centru italský bek Domenico Criscito. Jeho přesný pas našel ve vápně naskakujícího Emiliana Rigoniho, který si po letním přestupu v Zenitu teprve zvyká. Své představení načal přesnou hlavičkou, kterou poslal mimo dosah brankáře Andrého Hansena.

Hansen se o pár minut později stal předmětem pískotu domácích fandů. Sebastián Driussi si na pravé straně šestnáctky nabíhal na prudkou kolmou přihrávku a přes dobře zasahujícího brankáře přepadl. Sudí ale správně neposoudil tento kontakt jako penaltový. Po dvaceti minutách se do šance dostal hostující Samuel Adegbenro, jehož hlavička ale mířila jen do rukavic brankáře Luneva!

Ukázat se mohl také pověstný útočník Nicklas Bendtner, jehož dělovku však na poslední chvíli Lunev také vyrazil! Ve 30. minutě se mohl na ukazatel skóre zapsat také domácí útočník Aleksandr Kokorin. Jeho tvrdou ránu však zastavila branková konstrukce! A když brankář Lunev zlikvidoval další parádní střelu Nicklase Bendtnera, do šaten hráči ocházeli s hubeným skóre 1:0 pro domácí.

Ve druhé půli pokračoval podobný obrázek hry. Vše opět začal skvělým centrem veterán Domenico Criscito, který našel Sebastiána Driussiho. Argentinský talent z úhlu napřáhl levačkou k prudké střele mířící na přední tyč a brankář Hansen měl co dělat, aby ji vyrazil. Emiliano Rigoni o sobě dal vědět parádní patičkou, kterou tečoval střelu mířící na Hansena, jenže balon skončil těsně vedle tyče!

Hansen byl pořád v permanenci a další jeho schopnosti prověřil také hlavičkující Mevlja. Argentinská spolupráce pokračovala krásnou uličkou Leandra Paredese na Emiliana Rigoniho a ten si ve vápně lobem poradil s brankářem Hansenem, který se už nestihl do brány vrátit - 2:0 pro domácí Zenit.

Patnáct minut před koncem poslal bídnou malou domů Nicklas Bendtner, který tím namazal do běhu opět Emilianu Rigonimu. Talentovaný křídelník byl u míče včas, zachoval hladnou hlavu a prostřelil brankáře Hansena! Naprostému debaklu zabránil až střídající Pål Helland, který po osmi minutách pobytu na hřišti upravil po samostatném náběhu na 3:1. Víc ale hosté už nestihli a odjíždějí s prázdnou.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
Hiko

Zenit je favoritem celé skupiny, takže k tomuto zápasu přistupují jak hráči, tak fans (včetně mě). Bude úspěch jakýkoliv vstřelený gól, bod by byl boží požehnání

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nedivil bych se kdyby Zenit prohrál, teď po Arsenalu na tom nebudou dobře psychicky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
waynemarkrooney

2:0

Reagovat
Largo

Rigoni docela frajer. V létě o něj byl docela zájem, nedivím se

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele