základní skupiny - skupina J, 6. kolo
07.12.2017 21:05 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
Arena Lviv, Lvov

Reportáž

Zarja Luhansk - Athletic Bilbao 0:2

V domácí soutěži sice španělský Athletic strádá, o čemž svědčí až šestnáctá příčka pouhé čtyři body nad sestupem z La Ligy, ovšem působení v Evropské lize si nakonec klub z Bilbaa úspěšně prodloužil přinejmenším do prvního vyřazovacího kola. Baskové totiž v závěrečném a klíčovém duelu se Zarjou Luhaňsk nezaváhali a výhrou 2:0 dokonce ukořistili první místo v tabulce skupiny J. Luhaňsk se naopak touto prohrou s pohárovou Evropou pro letošní sezonu loučí.

Hráči ukrajinského celku věděli, že v případě vítězství na "domácí" půdě ve Lvově svého čtvrtečního soka předskočí a postup jim nemůže uniknout. Athletic však podal soustředěný výkon, jímž nepřipustil žádné komplikace a bezpečně si toto utkání pohlídal. Hosté měli jít do vedení již krátce před odehranou půlhodinou hry, kdy se po Susaetově přistrčení prosadil zblízka Iňaki Williams, jenž radost mu záhy zhatil zdvižený praporek čárového rozhodčího. Co naplat, že opakované záběry kamer žádné postavení mimo hru neodhalily, bezbrankový stav přetrvával až do přestávky.

Také po změně stran byli střelecky aktivnější hráči Athleticu a obzvláště blízko průlomu skóre byl Raúl García. Hlavička někdejšího hráče Atlética Madrid však skončila jen na břevně a hosté se museli snažit dál. Zaslouženého gólu se nakonec dočkali hned o pět minut později, když se v obležení protihráčů prosadil ze standardní situace Aritz Aduriz, jenž parádní lobovanou hlavičkou přehodil brankáře Lunina.

Athletic byl v tu chvíli při chuti a druhý gól visel ve vzduchu. Aktivní García sice zprvu s dalším hlavičkovým zakončením neuspěl, ovšem čtyři minuty před vypršením základní hrací doby se přece jen dočkal. Znovu se tak stalo z přímého kopu, kterým Markel Susaeta znemožnil celou defenzivu Luhaňsku a osamocený García měl dokonce čas si míč zpracovat a teprve pak jej snadno uklidit do sítě. Athletic tak veze z Ukrajiny tři body za výhru 2:0, díky níž dokonce předskočil doposud vedoucí Östersunds zásluhou lepších vzájemných zápasů a zakončil tak skupinovou fázi Evropské ligy jakožto lídr skupiny J.

Autor: Martin Kantor / uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Seydou Doumbia

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Lorcan

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele