základní skupiny - skupina I, 1. kolo
14.09.2017 21:05 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Vitória SC Guimarães - Red Bull Salzburg 1:1

Utkání Vitórie Guimaraes s rakouským Salcburkem přineslo po jedné brance na každé straně výslednou remízu 1:1 a také se stalo zdrojem hned několika kuriozit. Domácí celek totiž nastoupil bez jediného hráče z evropského kontinentu, což se v dosavadní historii Evropské ligy ještě nikdy nestalo. Jedenáctka portugalského týmu čítala čtyři Brazilce, dva Kolumbijce a po jednom internacionálovi z Uruguaye, Peru, Venezuely, Ghany a Pobřeží Slonoviny. Zápas navíc deset minut před koncem první půle na chvíli přerušily samovolně spuštěné ostřikovače trávníku...

Úvod střetnutí žádný světoborný fotbal nenabídl, ovšem v pětadvacáté minutě šli domácí do nečekaného vedení díky dobře zahrané standardní situaci. Hurtadův přímý kop doplachtil až na zadní tyč, kde číhal kapitán Pedrao a uklidil míč suverénně do sítě. Iniciativy se tak poté musel chopit rakouský klub, proti němuž stála nejen jedenáctka soupeře, ale také technické zázemí v podobě rozstřikovačů, jež se zničehonic spustily uprostřed nadějného útoku hostí.

Vedení hráčům Vitórie přesto dlouho nevydrželo, neboť Rakušané ještě do přestávky dokázali srovnat. V poslední pětačtyřicáté minutě totiž Samassekouova výtečná lobovaná přihrávka našla nabíhajícího Valona Berishu, který se v nelehké situaci vytáhl s improvizovaným zakončením skluzem, jímž překonal i vyběhnuvšího brankáře Jesúse a srovnal na poločasových 1:1.

Po změně stran již na hřišti působili lepším dojmem hráči Salcburku a obzvláště u střely Wolfa z hloubi pokutového území domácím příznivcům pořádně zatrnulo. Rána rakouského záložníka však skončila těsně vedle Jesúsovy tyče, a tak utkání skončilo nerozhodně 1:1.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Hiko

2:1

Reagovat
Theft90

1:2

Reagovat
ttopi

Domácí jsou prvním týmem v historii EL, který nemá v základní jedenáctce žádného domácího hráče

Reagovat
Benfica

a vadi to?

Reagovat
ttopi

Není to podle mě úplně přirozené. Ve spoustě světových soutěží jsou dané kvóty a má to svůj smysl. Ale v Evropě jde především o peníze, takže se může všechno

Reagovat
Benfica

no veď to, ide o peniaze..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele