základní skupiny - skupina A, 1. kolo
14.09.2017 19:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Villarreal doma nakonec jasně porazil bojující Astanu

Villarrealu vyšla poslední dvacetiminutovka v utkání s Astanou a díky dvěma brankám v tomto časovém intervalu nakonec svého soka jasně porazil. Astana se ale nevzdávala a po celý zápas domácí Žlutou ponorku hodně zlobila. Ani branka Jurije Logvinenka ale na body nestačila.

Mohla to být velká senzace, ale nakonec se ukázala zkušenost, která je jasně na straně domácího Villarrealu. Ale vezměme to od začátku. Ten se nesl ve znamení rychlé kombinace obou týmů, žádné zdvořilosti se nekonaly. Do první nebezpečné střelecké pozice se dostal domácí obránce Mario Gaspar, ale jeho zakončení se mu už tak moc nepovedlo.

Po celkem často přerušovaném úvodu se najednou Estadio de la Cerámica mohlo vzrušeně postavit a pochvalně křičet, neboť v 16. minutě se domácí dostali do vedení. Jaume Costa poslal z hloubi pole od postranní čáry vzduchem pas na Itala Nicolu Sansoneho, který sce byl trochu v úhlu, ale přesto dokáza najít mezeru mezi nohama brankáře Nenada Eriće - 1:0 pro Žlutou ponorku.

Hosté se ale nehodlali s nepříznivým výsledkem smířit a nadále útočili. Zpoza vápna se o dobrou ránu postaral Abzal Bejsebekov a brankář Mariano Barbosa měl až kupodivu hodně práce, aby jeho ránu vyrazil nad břevno. Obdobnou dráhu letu měla rána z kopačky mladíka Castilleja, který zaměstnal svého soka v bráně Astany. Pak se oba soupeři soustředili na kombinace převážně uprostřed hrací plochy.

Až deset minut před odchodem do šaten se prosadil k hlavičce Roman Murtazajev, jehož zakončení pořádně vylekalo obranu Villarrealu v čele s brankářem Marianem. A když se mezi tři tyče Astany nevešly ani pokusy Sansoneho a Fornalse, skóre zůstalo nezměněné.

Nástup do poločasu druhého se nesl ve znamení snad ještě pomalejšího projevu než v první půli. Dlouho se zdálo, že se do konce utkání už asi nestane nic zajímavého, ale to zamítla Astana. V 68. minutě totiž zahrávala rohový kop, který poslal Patrick Twumasi na hlavu Jurije Logvinenka a ten vyrovnal - 1:1.

To byl pro domácího favorita docela velký šok. Vyrovnat se s tím měl Denis Čeryšev, kterého trenér Escribá vyslal na hřiště. A o pouhou minutu později se skutečně lépe hrající Villarreal dočkal. Vše si vzal do parády mladý útočník Cédric Bakambu, který s balonem proplouval obranou hostí až k vápnu, obhodil si posledního obránce před sebou a technickým obstřelem lahůdkově zvýšil na 2:1!

Aby se neopakovala situace z před několika chvil, kdy se Astaně podařilo remizovat, tak jí Villarreal zasadil další ránu. Tentokrát už definitivní vedení pojistil právě střídající mladík Denis Čeryšev, jehož poslal do šance výborně centrující spoluhráč Rodrigo Hernández. Čeryšev upravil na 3:1 a Žlutá ponorka už vedení udržela.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lorcan

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lorcan

Reagovat
pedro-pedro

4:0

Reagovat
Messiáš

2:1

Reagovat
Theft90

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele