základní skupiny - skupina L, 1. kolo
14.09.2017 21:05 CET
0 : 5
(0:3)

Reportáž

Vardar Skopje - Zenit Petrohrad 0:5

Vardar nevstoupil do svého premiérového zápasu v základních slupinách tou správnou nohou. Ačkoli v předkolech evropských pohárů před vlastními fanoušky vždy vyhrál, tentokráte se musel sklonit před favorizovaným Zenitem. Ten o svém vítězství rozhodl třemi brankami do poločasu a po přestávce přidal ke svému kontu ještě další dvě.

Makedonský mistr prožil jeden z nejhorších poločasů této sezóny. Mužstvo kouče Roberta Manciniho se ve Skopji nezaleklo nevyzpytatelného soupeře, jenž pod ruským majitelem Sergejem Samsoněnkem prožívá doslova fotbalové obrození, a to mu chyběla hned čtveřice hráčů ve složení Oleg Šatov, Leandro Paredes, Jurij Lodygin a Aleksandr Anjukov.

Domácím, kteří ve čtvrtém předkole Evropské ligy dokázali dvakrát porazit tureckého giganta z Fenerbahce, se hroutil jakýsi taktický plán už od úvodních minut. Už v 6. minutě Noboa poslal centr z rohového čtvrtkruhu na bližší tyčku, kde si obrana Vardaru nepohlídala naskakujícího Kokorina, a ten velmi pohodlně překonal brankáře Gačevskiho.

O další čtvrthodinu později Zenit své vedení pojistil. Poloz si z levé strany seběhl blíže do středu, všiml si, že mu na druhé straně sbíhá Kokorin, a ten přesný zásah zaznamenal díky snadné hlavičce z brankového území. Ve 26. minutě se snažil prosadit gólové také Dzjuba, ale v tenhle moment ještě Gačevskiho svatyni nehrozil.

Nemusel ovšem nijak výrazně smutnit, neboť ve 39. minutě jeho kolega Kokorin nebojácně založil útočnou akci, během pár sekund se ve vápně objevil zcela sám, přihrál pak nakrátko dozadu právě na svého spoluhráče, a ten snadno překonal Gačevskiho. Ani po přestávce se jinak hra makedonského mužstva nijak výrazně nezlepšila.

Petrohradský tým byl i nadále lepší a hlavně efektivnější, a byť třeba Nikolov ve 47. minutě jemně pošimral rukavice brankáře Luněva a Barseghjan o pár chvil později pálil mimo, nepustil Vardar prakticky do žádné vážnější příležitosti, kterou by ho dostal na koně. Naopak v poslední třetině zápasu ještě stvrdil svou dominanci.

Nejprve se v 66. minutě Noboa elegantní kličkou zbavil Nikolova a přenechal míč Polozovi, ten přihrával do šestnáctky, kde Gačevski vyrážel před sebe, tam byl ovšem pouze Ivanovič, jenž z pádu dorazil do sítě. V závěru pak ještě Noboa poslal kolmici na Rigoniho, který si počínal v koncovce mazácky a usměrnil balón ke vzdálenější tyči.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu si myslite ze to skonci 0:3 nebo 0:4 ja davam cistou 1 za ten kurz to stoji za to kdyz vyradili Fenerbachce a porazili Kodan proc ne Zenit

Reagovat
smazaný uživatel

protože Zenit řekl že za 5

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Upřimně jsem taky nečekal takový výprask, ale o to víc to potěší, Kokorin je letos neskutečná mašina

Reagovat
Elliasson

Nevíš proč nehrál Druissi?

Reagovat
smazaný uživatel

Nějaké drobné zranění on i Šatov.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Theft90

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se to hraje

Reagovat
Elliasson

To teda. Lepší než Loko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele