základní skupiny - skupina L, 6. kolo
07.12.2017 21:05 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Vardar Skopje - Rosenborg BK 1:1

Dosud byl Vardar jediným z osmačtyřiceti účastníků základních skupin Evropské ligy, který po pěti odehraných kolech nezískal ani jeden bod. V posledním duelu proti Rosenborgu však přece uzmul svůj historicky první úspěch. V nic neřešícím souboji, který už nemohl zamíchat kartami, co se jejich pořadí týče, se oba celky rozešly smírně.

Vardar ve svém premiérovém ročníku v hlavní fázi evropských pohárů sbíral v této soutěži především zkušenosti, a jako by je právě zúročil v tomto střetnutí, neboť předvedl asi nejlepší výkon. Rosenborg sice napoprvé svého soupeře hladce přestřílel, nyní však musel sportovně uznat, ze tři body si ve svém posledním zápase roku nezasloužil získat.

Do první šance se propracovali hosté, a to díky standardce. Po centru z pravé strany od Hedenstada míč propadl k nohám toho nejpovolanějšího, a to k již ne tolik zářící hvězdě Bendtnerovi, nicméně jeho pokus pravačkou vyrazil do bezpečí obětavý útočník Ytalo, jenž prokázal, že když chce, umí také zastoupit funkce defenzivní.

Jeho úloha byla ovšem daleko důležitější v 9. minutě. Demiri zleva poslal dlouhý pas dopředu, Nikolov netradičně, zato chytře sklepl balón do běhu právě Brazilcovi, a ten prostřelil Andrého Hansena. Domácí tahle branka hodně nakopla a ve 23. minutě mohl znovu skórovat Ytalo, avšak z blízkosti na norského brankáře nyní nevyzrál.

A ve 27. minutě vyzkoušel Ytalo schopnosti Andrého Hansena ještě jednou poté, co pro něj vybojoval míč Demiri. Jenže dobré působení si makedonský celek pokazil na samotném konci první půle. Adegbenro unikl za obranu, gólman Gačevski pronikajícího soupeře podrazil, a kopala se penalta, kterou proměnil zkušeně a velmi hravě Bendtner.

Druhý poločas již tolik zajímavého nepřinesl, i přesto Vardar působil o něco nebezpečnějším dojmem. V 51. minutě nerozehrál přímý volný kop vůbec špatně Alves, moc hezky zakroutil svou střelu přes zeď, meruna však skončila pouze těsně mimo. Poté na plac vběhl zatoulaný pes, samozřejmě že jeho přítomnost však průběžné skóre změnit nemohla.

Každopádně akce ze 75. minuty už určitě ano. Alves ze standardky poslal hodně účelný centr do pokutového území, kde si na něj naskočil Novak, ovšem jeho hlavičku fantasticky zlikvidoval André Hansen. V závěru ještě zakončovali Demiri spolu se střídajícím Markovičem, ani jeden z nich však mezi tři tyče nezamířil.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Seydou Doumbia

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele