základní skupiny - skupina C, 3. kolo
19.10.2017 21:05 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Istanbul Başakşehir 3:1

Zatímco Kolín s berlínskou Herthou i nadále v Evropské lize třou bídu s nouzí, jejich ligový souputník z Hoffenheimu alespoň na třetí pokus zlomil mizernou bilanci německých klubů bez jediného vítězství a porazil na domácí půdě turecký Basaksehir jednoznačně 3:1. Pro svěřence Juliana Nagelsmanna šlo o historicky vůbec první vítězné představení v pohárové Evropě, díky němuž i nadále zůstává ve hře o postup do jarní vyřazovací fáze, byť se stále nachází až na třetím nepostupovém místě.

Klíčem k hoffenheimskému úspěchu byl nástup do druhé půle, kdy se v rychlém sledu za sebou trefili Hübner s Amirim, a čtvrthodinu před koncem pojistil už tak pohodlné vedení třetím gólem Nico Schulz. Istanbulský celek se zmohl na korigování skóre až v samém závěru, kdy se povedenou ranou zpoza šestnáctky prezentoval Stefano Napoleoni.

Zatímco hosté se na trávníku spíše hledali, Hoffenheim od prvních minut aktivně usiloval o průlom skóre. Oba krajní obránci Schulz s Pavlem Kadeřábkem vydatně podporovali ofenzivu a měli svůj podíl na řadě střeleckých pokusů Amiriho, Demirbaye či Wagnera. Zakončení však vázlo a žádná z těchto ran se v první půli neujala. To se ovšem po změně stran diametrálně změnilo a hned po šesti minutách šli domácí do vedení. Demirbayův rohový kop našel hlavu Benjamina Hübnera, jenž příkladnou hlavičkou napálil míč do sítě.

Hned sedm minut nato si aktivní Demirbay zopakoval roli nahrávače, když tentokráte ze hry vyslal dlouhý pas vzduchem na nabíhajícího Nadiema Amiriho, jenž neméně parádním zakončením z voleje propálil brankáře Gunoka podruhé. Domácí si v těchto chvílích fotbal vydatně užívali a v pětasedmdesáté minutě se dočkali ještě jednoho zásahu poté, co obrana Basaksehiru nedokázala odvrátit míč a Nico Schulz po Ochsově přiťuknutí tvrdou ranou na přední tyč potvrdil vítězství svého týmu.

V závěru utkání sice Kerim Frei napálil dalekonosnou ranou břevno a Stefano Napoleoni v poslední třetí minutě nastavení rovněž ranou zpoza pokutového území zapsal na střeleckou listinu i hostující tým, ovšem Hoffenheim to nemusí ani trochu mrzet. Německý klub zaslouženě zvítězil 3:1, a pokud v příštím zápase uspěje i v odvetném zápase v Istanbulu, může se již bodově dotáhnout na druhou Bragu.

Autor: Martin Kantor / aachener-zeitung.de

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat
waynemarkrooney

1:1

Reagovat
vladino10

3:1 želanie, odhad X2..

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Pekne ti to vyšlo, ja som videl len prvý polčas a už tam mal Hoffenheim vyhrávať, Kadeřábek hral parádne... Nakoniec to tento týždeň neni taká tragédia ako minule.

Reagovat
vladino10

Tak ja som si myslel že prehrajú vzhľadom na tu tragédiu čo predvádza BL tento rok v európskej lige, tých 3:1 bol skôr taký pozostatok optimizmu čo vo mne ostal, takže som príjemne prekvapený..

Hej, je to lepšie..akurát Dortmund ma (zase) nasral

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele