základní skupiny - skupina K, 3. kolo
19.10.2017 19:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

SV Zulte Waregem - SBV Vitesse 1:1

Waregem se rozešel s Arnhemem v nerozhodném poměru 1:1, pro oba celky remíza prakticky nic neřeší. Belgický i nizozemský celek totiž v polovině základní skupiny mají na kontě pouhý jeden bod a jejich ztráta na druhé Nice už činí pět bodů, což se ve zbývajícím průběhu bude stahovat velice obtížně. Diváci se dočkali obou branek v úvodní půlhodině, poté se i přes několik šancí na obou stranách výsledek čtvrtečního klání nezměnil.

Do první větší možnosti se dostal po necelé čtvrthodině hry domácí obránce Walsh, jenž hlavičkoval po krásném pasu Olayinky z pravé strany, nicméně v zakončení nebyl přesný a mířil zhruba o dva metry vedle vzdálenější tyče. V polovině první půle se po rohovém kopu z pravé strany dostal ke střele z jedenácti metrů De Mets, brankář Pasveer tentokráte vyrazil balón před sebe a poté jeden z hostujících hráčů odvracel na další rohový kop.

Po něm se už Zulte dostal do vedení, když do vlastní branky nešťastně zamířil Guram Kašia. Po dalším rohu z pravého křídla se před hranicí brankového území vytvořil chumel hráčů a byl to právě Kašia, který uklidil míč k bližší konstrukci. Arnhem však na sebe nenechal s odpovědí příliš dlouho čekat, za další čtyři minuty totiž vyrovnával Thomas Bruns. Pětadvacetiletý záložník využil pasu z pravé strany a následného sklepnutí od Linssena.

Nikým neatakován pálil z hranice pokutového území a jeho technická střela zapadla k pravé tyči za záda bezmocného gólmana Bossuta. Od této chvíle se hra přeci jen uklidnila, dalších možností se fanoušci dočkali až v závěrečných pětadvaceti minutách. Nejprve se dokázal prosadit hostující Castaignos, jenže jeho branka nebyla uznána kvůli nedovolenému zákroku na bránícího Heylena. Arnhem znovu zahrozil v 73. minutě.

Po krásné kombinaci na jeden dotek přišla střela z pravé strany pokutového území z mírného úhlu, ale Bossut byl připraven a míč vyrazil před sebe. Waregem byl blízko k druhé brance o sedm minut později, po měkoučkém pasu střídajícího De Pauwa hlavičkoval nebezpečně Coopman jen těsně nad břevno. Poslední šance se urodila v 87. minutě, kdy nůžky vystřihl hostující Castaignos a mířil mimo, výsledek se tedy již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
waynemarkrooney

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele