základní skupiny - skupina K, 5. kolo
23.11.2017 19:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

SS Lazio - SBV Vitesse 1:1

Jasný postupující ve skupině K přivítal ve Věčném městě tým z Arnhemu a nakonec si s ním body rozdělil. Je pravda, že v dresu domácího Lazia nenastoupila celá řada opor, ale přesto je pro Vitesse remíza 1:1 velmi dobrým výsledkem. Naneštěstí pro hosty bod už dávno z hlediska postupu nic neznamená.

První tým skupiny na Olympijském stadionu přivítal Vitesse s mnoha neokoukanými tvářemi v základní jedenáctce. Od prvních minut nastoupil rezervní brankář Vargić, Crecco, Nani nebo Lukaku s Palombim. Hosté přivezli brankáře Pasveera, dále Miazgu, Serera nebo ofenzivní dvojici Rashicu s Matavžem.

Právě zkušený útočník Tim Matavž se dostal do první větší šance utkání, a to už ve třetí minutě. Po rychlé kombinaci střílel z otočky k levé tyči domácí brány, kde bylo dost prostoru, jenže nakonec těsně minul! O mnoho lépe to udělali hosté. Ve 13. minutě měli možnost standardní situace, mladý záložník Mason Mount přiklepl balon rozeběhnutému Brianu Linssenovi a ten poslal balon dělovkou pod břevno!

Lazio podobný průběh nečekalo, ale o minutu později mohlo inkasovat znovu. Opět u toho byl aktivní Mount, hostující mladík z londýnské Chelsea, který vystřelil z dálky, a domácí brankář Vargić musel vytáhnout parádní zákrok, aby míč alespoň vytáhl nad břevno! O chvíli později jeho obránci opět nechali vyniknout Vargićovy schopnosti, když dali dostatek času a prostoru na zakončení Linssenovi.

Dostatek práce měl tak zkušený brankář Pasveer, když jej z pravé strany vyzkoušel povedenou střelou mladík Simone Palombi. Ačkoli jeho rána nebyla vůbec špatná, Pasveer si situaci pohlídal. To se mu ale nepovedlo pár minut před koncem. Zkušený bek Dušan Basta poslal centr z pravé strany na druhý kout pokutového území a nádhernou ranou z voleje jej do sítě uklidil Luis Alberto - 1:1.

Lazio se snažilo před domácím publikem vymyslet lepší způsob, jak si poradit se soupeřem. Pouhých deset minut po změně stran musel kvůli zranění střídat portugalský harcovník Nani, jehož nahradil veterán Senad Lulić. Po hodině hry, kdy tempo hry trochu ustávalo, poslal mladík Crecco na bránu hostů velice tvrdou ránu, kterou však zasadil jen do středu brány a náruče Pasveerovy.

Nutno dodat, že po změně stran už hosté takovou energií nehýřili a Lazio v poklidu kombinovalo daleko od své brány. S přibývajícím časem ubývalo hráčům na obou stranách sil a možná i chuti. Karty byly jasně rozdány už před utkáním. O zajímavou střelu se přeci jen pokusil Alessandro Murgia, ale ani tento talent Pasveera neprostřelil. Zápas zakončil odvážným útokem vpřed Simone Palombi, který se už dostával před obránce, ale na poslední chvíli jej vracející se Lassana Faye zastavil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
mstain

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele