čtvrtfinále - 1. zápasy
05.04.2018 21:05 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Lazio si poradilo se Salzburgem, ten ale rovněž skóroval

Lazio doma nasázelo čtyři branky Salzburgu a má do odvety nakročeno mnohem lépe. Ani rakouský oponent ale není bez šance, protože svému soupeři dokázal vstřelit dvě branky. Skórování v dresu Biancocelesti měl na svědomí především útočná dvojice Immobile a Anderson, jejichž trefy strhly vedení na stranu Lazia.

Lazio nastoupilo do prvního čtvrtfinále s výhodou domácího prostředí a hodlalo ji pořádně využít. Trenér Simone Inzaghi poslal na hřiště velmi silnou jedenáctku, v níž jsme našli hráče jako Luiz Felipe, de Vrij, Lucas Leiva, Milinković-Savić, Lulić, Immobile nebo Alberto. Ani hosté ale nepřijeli jen bránit a o drama se měli starat především brankář Walke nebo trojlístek Valon Beriša, Gulbrandsen a Dabbur.

Marco Parolo se postaral o první střelu utkání, když nikým nehlídán z hranice velkého vápna mířil těsně mimo, a to i za pomoci hostující obrany. Jen o pár minut později už se Lazio dostalo do vedení. Krásnou akci předvedl zkušený bek Dušan Basta, který proběhl až k vápnu a nacentroval. Míč proletěl celým vápnem až k Senadu Lulićovi, který jen přesně zamířil a Lazio vedlo!

Lazio zlobilo a především Ciro Immobile byl velkým nebezpečím pro hostující obranu v čele s brankářem Alexandrem Walkem. V 18. minutě už se Ciro Immobile dostal do obrovské šance a dokonce nastřelil tyč, jenže všechno vzrušení bylo pro jasný ofsajd zbytečné. Ve 28. minutě ale Dušan Basta fauloval ve vlastním pokutovém území a byl oceněn žlutou kartou. Nejen to - hosté totiž kopali penaltu. A protože ji Valon Berisha jistě proměnil, srovnal skóre.

Pár minut před koncem první půle se málem Lazio opět ujalo vedení. Lulić vyslal nádherný centr přímo na hlavu Sergeje Milinkoviće-Saviće a ten trestuhodně poslal míč těsně vedle! V šatně ještě asi bylo trochu dusno, ale hned po změně stran se hráči Lazia mohli opět radovat. Biancocelesti poslal do vedení Marco Parolo, který si naběhl do vápna a po rychlé kombinaci do rozvrácené obrany z voleje trefil přesně!

Rakušané se opět snažili dostat do tempa zápasu, ale Lazio jim mnoho šancí nepovolovalo. Naopak se před brankářem Walkem často objevil nějaký domácí hráč s odvážnou myšlenkou na skórování. Pasáž kolem hodiny hry byla dost nepřesná a trenér Inzaghi se rozhodl poslat na hřiště Felipeho Andersona. A dobře udělal. Stejně reagoval Salzburg, který dal důvěru mladíkovi Takumimu Minaminovi.

Ten strávil na hrací ploše asi půl minuty, načež si naběhl do vápna a s díky převzal Dabburovu akci. Pak už stál sám před Strakoshou a nemohl se mýlit!

Vypadalo to na hodně velkou bitvu, ale vzápětí se Lazio probralo. Opět to byla zásluha střídajícího hráče, tentokrát Felipeho Andersona. Ten se dostal do úniku, obešel s grácií sobě vlastní obranu hostů a prostřelil Walkeho! Vše pak bylo rozhodnuto, když se o pouhé dvě minuty později dostal do úniku Lucas Leiva a mohl si vybírat, kterého ze společníků osloví. Vybral si Cira Immobileho a dobře udělal - 4:2 pro Lazio.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
Bastaron

3:1

Reagovat
Mercury

jaké Lipsko proboha? není Red Bull jako Red Bull....

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
jenculko

2:2

Reagovat
Juventus1

... tak hlavně aby to rakouské Lipsko nepřekvapilo !!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Kixi Syhimour

Lazio

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
LidoOP

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
Seydou Doumbia

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Lazio, jen tak dál

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele