osmifinále - 1. zápasy
08.03.2018 21:05 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Lazio se trápilo, Dynamo veze domů remízu

Dynamo Kyjev ve Věčném městě uhrálo hodně důležitou remízu 2:2 a před domácí odvetou může být hodně spokojené. V domácím dresu se prosadili Immobile s Andersonem, za hosty srovnali skóre Cyhankov s Moraesem.

Dynamo Kyjev plánovalo odvetu proti římskému Laziu, které se s ním už dvakrát utkalo. Ačkoli tým trenéra Simoneho Inzaghiho nezažívá moc dobré období, stále umí překvapit a být hodně nebezpečný. A to zvlášť, pokud se do hry dostane kanonýr Ciro Immobile podporovaný ještě navíc Andersonem. Toho měli dnes večer bránit především Kádár s Pivarićem.

Po úvodní minutě ticha za nedávno zesnulého Davida Astoriho se lazio už mohlo vrhnout do útoku. Postaral se o něj Felipe Anderson, který se snaží opět si vybojovat místo v základní sestavě. Jeho kolmice však byla pokryta třemi obránci Dynama. První větší šance se rodila i díky mladíkovi Murgiovi, který dnes dostal od Inzaghiho důvěru a nechtěl zklamat. Jeho zajímavý centr byl ale nakonec odvrácen.

Dynamo nepůsobilo moc aktivním dojmem, ale bránilo znamenitě. Brazilský hračička Felipe Anderson si na přední tyči naběhl na přízemní centr od obránce Dušana Basty, jenže z voleje minul těsně šibenici! Zkušený bek ve službách Lazia se o pár minut později sám zapsal mezi střelce, třebaže neúspěšné. Ale jeho rána z voleje byla minimálně zajímavá a pohotová.

To brankář Thomas Strakosha se na opačné straně víceméně nudil a moc práce neměl. S ojedinělou akcí Dynama si v samém závěru elegantně poradil nizozemský stoper Stefan de Vrij a Lazio mohlo jít do kabiny s pocitem aktivnějšího týmu. Gól mu ale chyběl. Dočkal se ho až po změně stran, ale nejprve ve vlastní síti.

V 52. minutě se totiž hosté pustili do ojedinělého útoku, na jehož konci Arťom Besjedin vrátil hlavou míč před bránu a sledoval, jak Viktor Cyhankov vykouzlil zády k brance parádu. Poslal totiž balon do sítě patičkou, na kterou Strakosha nedokázal reagovat - 1:0.

Reagovat muselo celé Lazio a naštěstí pro domácí fanoušky mu to netrvalo moc dlouho. O pouhé dvě minuty později si totiž italský kanonýr Ciro Immobile naběhl na dlouhou kolmou přihrávku od Felipeho Andersona a střelou ke vzdálenější tyči překonal marně zasahujícího brankáře Bojka!

A to nebylo vše, neboť Lazio se konečně dostávalo do provozní teploty. Po hodině hry totiž Sergej Milinković-Savić našel krásnou nahrávkou Brazilce Felipeho Andresona, který si zpracoval balon a přízemní ranou k tyči překonal brankáře Denyse Bojka! Lazio díky tomu v rozmezí osmi minut otočilo vývoj utkání!

Ani Dynamo se ovšem nehodlalo smířit s porážkou, třebaže gól na hřišti soupeře pro něj byl hodně důležitý. Josip Pivarić se dostal dokonce až ke střele před Strakoshou, který ale perfektně vyběhl! Vedení nakonec Laziu nevydrželo, protože střídající Júnior Moraes si zpracoval kolmou nahrávku a jeho nádherná rána zaplula mimo dosah Strakoshy - 2:2. Tímto výsledkem utkání skončilo, i kvůli tyči po obloučku Immobileho.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Bastaron

4:0

Reagovat
Houfi

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
HullCity

V základní sestavě chybí Chačeridi,Gonzales a dokonce i nejlepší střelec Moraes...snad ještě po dnešním zápase bude o co hrát i na Ukrajině...

Reagovat
Pipo123

Dynamo hralo dosť dobre, aj keď pravda že mi sme im to dosť uľahčili, odveta bude hodne zaujímavá

Reagovat
HullCity

Skvělý výsledek do odvety,jen zamrzí ta rychlá odpověď Lazia...mohli jsme chvíli udržet výsledek 0:1...pak sem nechápal,co vyváděl ten maďarský dement na konci zápasu.Hrálo se dokud Lazio nedá branku?Málem taky dali není divu,že Harmaš dostal záchvat vzteku,ještě ho ten čobolák vyloučí...jako národ to fotbal hrát neumí a ani pískat evidentně...

Reagovat
Pipo123

Veď tam ležal brankár Dynama, on rozhodca ukazoval že nadstaví za to ešte viac. Inak Garmaš to mal na saláme, aj tak by kvôli žltej nehral v odvete. Kacheridi je zranení alebo nehral kvôli kartám?

Reagovat
HullCity

Spíš trenér dělá změny...Dynamo není ve formě,proto seděli Chačeridi,Moraes i Gonzales.

Reagovat
smazaný uživatel

Dvĕ ukazkove branky Dynama, zvlašt ta prvni... Cyhankov, to bude hvĕzda

Reagovat
smazaný uživatel

....ach jo

Reagovat
Elliasson

Jestli Kyjev postoupí, tak mi zavře pusu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele