1/16 finále - odvety
22.02.2018 19:00 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Sporting CP vysoko remizoval s Astanou a po venkovní výhře bere postup

Sporting Lisabon postupuje po dramatickém zápase na vlastním hřišti. Po venkovní výhře 3:1 doma s Astanou vysoko remizoval 3:3.

Sporting byl doma po venkovní výhře jasným favoritem, přesto to jako po másle nešlo. Bojovný tým z Kazachstánu vystrkoval růžky především ke konci zápasu a nakonec vybojoval remízu. Domácí Sporting šel do vedení již ve 3. minutě, kdy centr Ruize dorazil hlavou do brány nizozemský útočník Bas Dost. Astana mohla srovnat již ve 14. minutě, který po rohovém kopu minul prázdnou bránu. Ve 36. minutě dokonce Astana trefila tyč Patriciovy brány, a to po střele Despotoviče z pokutového území. Ve 37. minutě už Astana skutečně srovnala, po centru Twumasiho z rohového kopu si totiž míč ve vzdálenější části vápna našel Martin Tomasov, který vstřelil gól.

Třetí gól zápasu padl ve druhém poločase, v 53. minutě, kdy se po volném přímém kopu Coentraa dalekonosnou střelou prosadil Bruno Fernandes. O přibližně deset minut později navíc Sporting Lisabon přidal svou třetí branku v zápase, když se po protiútoku trefil znovu Bruno Fernandes, tentokrát po narážečce s Basem Dostem.

V 80. minutě Astana snížila na 3:2, když si Twumasi našel odražený míč ve vápně Sportingu a pohotově ho umístil pod břevno. V 94. minutě srovnal stav utkání po rohovém kopu Dmitrij Šimkov, který po zemi mířil přesně k tyči. Nic dalšího již Astana nepředvedla a po domácí prohře se s Evropskou ligou loučí. V dvojzápase padlo dohromady deset branek a šťastnějším týmem je určitě lisabonský Sporting, který pokračuje do osmifinále druhé nejprestižnější evropské soutěže.

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Seydou Doumbia

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele