čtvrtfinále - odvety
12.04.2018 21:05 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sporting CP - Atlético Madrid 1:0

Sporting měl už před utkáním velmi těžkou úlohu. Aby si totiž vynutil aspoň prodloužení a mohl postoupit do semifinále Evropské ligy, musel Atléticu, které má vůbec nejlepší obranu ve španělské LaLize, vstřelit dvě branky. Úkol se mu podařilo splnit jen na půl, trefil se pouze Fredy Montero, takže mezi nejlepší čtyřku proklouzl jeho soupeř.

Domácí věděli, že se do toho v ofenzívě musejí opřít, a už od začátku se snažili tlačit dopředu. Ve 4. minutě se k hlavičkovému pokusu propracoval Acuňa, nicméně zamířil pouze nad bránu, o pár chvil později střílel tvrdě svou hlavou Coates, jenž tlačil míč k tyčce, nicméně k té se odvážně vrhl brankář Oblak a šanci protivníka výtečně zamezil.

I nadále nemělo Atlético příliš pohlídaný vzdušný prostor, takže další slušnou hlavičku vyprodukoval Bruno Fernandes, každopádně jeho střela skončila pouze mimo bránu. Ve 28. minutě přece padla jediná branka tohoto střetnutí. Oblak nedobře odhadl směr centru z pravé strany, podskočil ho, a tak na zadní tyči pohotově zacílil Montero.

Portugalský celek byl směrem dopředu stále lepším týmem a logicky cítil příležitost přidat ještě jeden přesný zásah, který by celý dvojduel zřejmě značně zdramatizoval. Deset minut před obrátkou napřáhl ze slušné pozice Ruiz, znovu tak musel být v pohotovosti Oblak, a ve 45. minutě se slovinský muž v rukavicích musel proti svému sokovi činit ještě jednou.

To ovšem z prvního poločasu nebylo všechno. Los Colchoneros měli opravdu velké štěstí, že inkasovali jediný gól, protože kdyby v nastavení Gelson Martins proměnil svou možnost a hlavičkou pouze neminul, určitě by měli o strach postaráno. Takhle ovšem mohli ve druhém dějství v podstatě jen držet náskok, jaký si vytvořili z prvního střetnutí.

A ten se jim nakonec uhájit podařilo. V 57. minutě se osmělil Coates ke svému zakončení, pálil ovšem pouze doprostředka prostoru mezi třemi tyčemi, takže Oblak bez větších problémů zasáhl. Až o minutu později se snad poprvé výrazněji snažili prosadit taktéž hosté, avšak Griezmann poslal balón jen do rukavic gólmana Ruie Patrícia.

Montero v 64. minutě nevyzrál na Oblaka, a to samé platilo rovněž o Brunovi Fernandesovi, který o pět minut později zase vůči brankáři madridského klubu neuspěl. Od té doby však Sporting nedokázal najít správnou cestu ke skórování. Naopak Griezmann mohl vyrovnat z přímého kopu a v 83. minutě ze hry, jenže kýžený a chtěný prostor netrefil.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Houfi

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
cink

bude 1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Elliasson

Ještě že tak!

Reagovat
Hiko

to je škoda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele